Skip to main content

 

Besze Marci egy gödi fiatalember, idén hulladékvadásznak állt. Júliusban ő volt a legeredményesebb a vadászatban, így a hulladekvadasz.hu vele készített interjút.

Marci elmondása szerint sokat ingázik szülei, barátnője és a szegedi egyetemi tanulmányai miatt. Ebből kifolyólag sokszor és sok estben találkozik a utcán heverő szemét problémájával.

hirdetés

Mikor találkoztál és hol a hulladékvadásszal?

Először, ha jól emlékszem, egy barátom mutatta az alkalmazást, szinte aznap mikor felkerült a GooglePlay-be. Röviden elmondta, miről is szól a hulladékvadászat, engem pedig azonnal megfogott az ötlet, így letöltöttem én is az alkalmazást és feliratkoztam a hulladékvadász hírportálra.

Megtisztítottak már általad bejelentett helyszínt?

Az első bejelentésem Szegedről volt, ott folytatom tanulmányaim az egyetemen. Azt lehet mondani, hogy miután megtettem a bejelentést, rá három napra már konténerbe volt pakolva a helyszínen a szemét. Az, hogy az önkormányzat azonnal reagált és lépéseket tett, még nagyobb motivációt adott, így folytattam a hulladékvadászatot.

Mi motivál abban, hogy tegyél a környezetért?

Rengeteget utazom, főleg vonattal hosszabb távokat az országban, így gyakran láttam, hogy a sínek mellett szeméthalmok vannak közvetlen a lakott területen kívül, de akár egyből a megállóban is. Talán ezek voltak az első hulladékhalmok, amik szemet szúrtak és zavartak, és úgy gondolom nem csak engem, hisz én nem is ott lakom. Így ahol tudtam és időm volt rá, körbefotóztam az illegálisan lerakott szemetet és bejelentettem az alkalmazással. Jó érzés volt látni, akár ha hónapokkal később is, de eltűnt a szemét.

A Hulladékvadász applikációt könnyen tudtad használni?

Már a telefonok világában nőttem fel, így nem okozott nagy gondot. De nagyon átlátható és letisztult az alkalmazás kezelőfelülete, semmi cicomázás, csak a lényeg. Bárki percek alatt elsajátíthatja, hogyan működik.

(A háztartási hulladékot, hisz az a legjobb hulladék, ami létre se jött, bárki csökkentheti úgy is, hogy közben még pénzt is spórol vele. Erről, iletve arról, hogy a fogyasztás racionalizálásával hogyan lehet kevesebből jobban élni, ide kattintva lehet bővebben olvasni. - szerkesztő) 

Nyeremény

Úgy gondoltuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten motiváljuk a hulladékvadászokat, - olvasható a hulladekvadasz.hu oldalán -, minden hónap legjobbjának értékes környezetbarát termékeket, tárgyakat ajándékozunk. Ezzel is motiválva a részvevőket a minél több illegális hulladék bejelentésére.

A bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák és a publikálás után továbbküldik az aktuális szervekhez. Remélve, hogy a probléma a bejelentések hatására minél hamarabb megoldódik.

Az oldal indulása óta (2016. január 1.) több, mint ezer bejelentés érkezett, ebből több, mint 200 megtisztított helyszínről tudunk. Sajnos nem minden esetben kapunk visszajelzést a bejelentés megoldásáról, de ha igen, akkor előtte utána képpel mutatjuk be az aktuális szervnek a munkáját.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás -  Kép: hulladekvadasz.hu

TOP 5