Skip to main content

 

Örök igazság, hogy a piacon annyit kell kérni az adott termékért, amennyit adnak érte. Vagy egyes esetekben még jóval többet is.

Vélhetően annak a Wolkswagen mikrobusznak a tulajdonosa se gondolta volna, hogy a szebb napokat is megélt járműért, melyet meghirdetett, 11.111 dollárt, azaz kb. 3.2 millió forintot adnak majd az Ebayen.

hirdetés

Pedig ez történt, ha bárki a hirdetésre kattint, maga is meggyőződhet az árról, nem csalás, nem ámítás, a mikrobuszért valóban adnának ennyi pénzt. (Az is lehet azonban, hogy mire a kedves olvasó ráklikkel a posztra, az ár már fentebb megy.)

Sokan talán értéktelen dolognak tartanák az ilyen leharcolt járművet és eladták volna alkatrésznek, mégis akadnak olyan emberek, így ennek az autónak a tulajdonosa is, aki nem értéktelen hulladékot, hanem forgalomképes árucikket látott a járműben, és így "dobta" azt piacra. Számítása bejött, hisz az ár elég meggyőző.

Sikere szakértők szerint abban áll(t), hogy minden adatot megadott a járműről, a leírást pedig egyszerre több fotóval is illusztrálta, fekete-fehéren ábrázolva a nyers valóságot.

Bár azt nem tudhatjuk pontosan, vélhetően azonban csak olyan vásárlók licitáltak rá a mikrobuszra, akik teljesen újjá tudják varázsolni a "roncshalmazt", melyet aztán vagy maguk használhatnak, vagy jó pénzért eladhatnak.

Az újrahasznosítás jó üzlet

Akadnak olyan vállalkozó szellemű emberek, akik a közlekedésre végképp használhatatlan járműveket sem dobják ki a roncstelepre, hanem inkább tetszetős bútorokat "gyártanak" belőlük, így például az a lengyel cég, melyről nemrég írtunk, bemutatva például azt az egyik "ülőgarnitúrát", mely egy kispolszkiból készült.

Nemcsak autót lehet azonban újjávarázsolni, és járműként vagy bútorként értékesíteni, használt ruhát is el lehet adni, sőt, ebből az üzletből meg is lehet gazdagodni. Laura Rose például megunt ruháit adta el, mit ad isten, ő is az Ebayen, majd amikor elfogyott a "készlete", ismerősei gardróbjaiban sínylődő ruhadarabjait vásárolta fel és adta el haszonnal, tevékenységével nem kis pénzt, egy év alatt 30.000 fontot keresve.

Ruha mellett a már majdnem hulladék élelmiszer vagy vegyiáru is lehet (viszont) adásvétel tárgya. Jól tudta ezt Dan Cluderay, amikor pár éve útjára indította a már majdnem lejárt szavatosságú élelmiszerek vagy egyéb termékek forgalmazásával foglalkozó vállalkozását. Számítása hamar bevált, gyorsan és rugalmasabban, egy-két nap alatt eladta azon készleteit, amit a szupermarketektől olcsón felvásárolt, és amit a szupermarketek csak egy hét (vagy terméktől függően hosszabb idő) alatt voltak képesek értékesíteni. Az üzletben nincs semmi titok, a "hulladékot" értékesítő üzletember mesterien hirdet a Facebookon, illetve weboldalán, lelkes közönsége pedig óráról órára éreklődik, mikor mi lesz olcsóbb.

Hulladék nélkül gazdagabban...

Hulladék nélkül gazdagabban azonban nemcsak az élelmes üzletemberek élhetnek, bárkinek sikerülhet ez a hétköznapokban is. Erről, illetve arról is, hogy lehet takarékosabban, ugyanakkor kevesebből jobban élni, ide kattintva lehet bővebben olvasni.

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás: Ebay

TOP 5