Skip to main content

A svéd márka elsőként a divatcégek közül bevezeti minden piacon, ahol jelen van, hogy visszaveszi a vásárlók használt, megunt ruháit. A kijelölt üzletekben mindenféle ruhanemű – márkától és állapottól függetlenül – beváltható februártól, és minden zacskó cucc után ajándékutalványt kap a vásárló.

Az összegyűjtött ruhákat a H&M átadja partnercégének az I:Collect-nek, amelynek megvan a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy a használt ruhákat újra feldolgozza és ezáltal újrahasznosítsa – áll a márka közleményében.

„A fenntartható fejlődésért tett lépéseink mind mélyen gyökereznek társadalmi és környezeti felelősségvállalásunkban. Jót szeretnénk tenni a környezetünkkel, ezért most egy kényelmes megoldást ajánlunk vásárlóinknak: a H&M átveszi használt vagy hibás ruháikat” – mondja Karl-Johan Persson, a H&M vezérigazgatója.

Mi már lelki szemeinkkel látjuk, ahogy a trendi lányok sorbaállnak a bálás turkálók előtt, hogy az 500 forintért vásárolt zacskónyi ruhát beválthassák a H&M-ben valami értékesebbre, de a kezdeményezés mindenképp szimpatikus: évente több tonna ruhanemű kerül a háztartási szemétbe, pedig a textilhulladéknak a 95%-a újrafelhasználható lenne.

Forrás: http://divany.hu/tejbenvajban/2012/12/07/februartol_beveszi_a_h_m_a_megunt_ruhait/#

TOP 5