Skip to main content

Teljesen testre szabható, 3D-s nyomtatással előállított női cipőket árusít a Continuum nevű, a felhasználók dizájnötleteit felhasználó cég. Egy pár lyukacsos cipőért akár kétszázezer forintot is elkérnek.
Nehéz elképzelni, hogy Continuum különböző háromszögekből összeállított, a régi videojátékok grafikáját idéző cipőiben járni lehet. A 3D-nyomtatóval, kemény műanyagból készített topánokhoz bőr talpbetétet ad a cég, a cipő alját pedig gumival vonják be, hogy ne csússzon - mondta el a cipő tervezője a Verge technológiai szaklapnak. A cipők minden divatszínben kaphatók, amelyben ABS-műanyagot gyártanak.

A Strvct (structure, azaz alak, szerkezet) nevű cipőket több formában is gyártják. Létezik lapos talpú variáns, lehet kérni platformcipőként, és még magas sarkút is tud készíteni a cég. Akinek a háromszögmintás topán nem elég merész, az egy furcsa pöttyös, hálómintás papucscipőt is megrendelhet. Ez utóbbinál azonban a Continuum honlapja is felhívja a figyelmet arra, hogy nem tesztelték kellőképpen a tervet.

A Continuum nem rendelkezik saját 3D-nyomtatóval, a Shapeways nevű ipari nyomdaszolgáltatónak adja ki a munkákat. Az egyedi cipők kettő-négy hét alatt készülnek el, pont ugyanolyan lassan, mint egy kézzel varrott cipő. A Continuum cipői egy jellemzőjükben egészen biztosan képesek versenyezni a legnagyobb divatházakkal: rendkívül drágák. Egy pár nyomtatott topánért kilencszáz dollárt, azaz körülbelül kétszázezer forintot is elkérnek.

A testre szabott, 3D-nyomtatott cipő csak az egyik terméke a Continuum műhelyének. A cég kínál háttérképszerű mintákkal nyomtatott, egyedi ruhákat, 3D-nyomtatóval készített bikinit és belső merevítéssel extrém alakúra állítható ruhákat is.

Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20120821-3dnyomtatoval-keszul-a-meregdraga-luxuscipo.html

TOP 5