Skip to main content

One Million Students (Egymillió diák) címmel hirdetett napenergia-oktatási programot közös vállalkozásban a SunPower Foundation és a világ számos falvát napenergiából származó világítással ellátó Palo Alto-i nonprofit szervezet, a One Millions Lights Alapítvány általános és középiskolák számára. (Aiolus News)

A program keretében szakképzett tanárok tanítják a diákokat a világ minden táján a napelemek, a naperőművek működésére, valamint arra, hogy miként lehet tiszta, megújuló energiát termelni.

A programban szerepel olyan, 3x1 órás gyakorlat, amely valóságos példákat mutat be a napenergia-technológia működéséről, olyan interaktív oktató eszközök segítségével, amelyekben napelemes LED-lámpák világítanak, és amelyekben tesztelni lehet a napenergiából származó elektromosságot. A tananyag, amelynek különböző szintjeit állították össze korosztályoktól függően, beilleszthető a már létező környezetvédelmi, matematikai vagy természettudományos kurzusokba egyaránt.

(Szerkesztő megjegyzése: Mindez nagyon jó hír, de akkor lenne felülírhatatlan, ha magát a fenntartható fejlődést tanítanák. Annak minden aspektusával együtt, integrált, egységes egészként. És nemcsak Amerikában, hanem az egész világon. Ha csak uis egy kontinensen oktatunk, a másikon ugyanúgy szennyezzük a környezetet, a kialakízandó egyensúly sohasem jön létre. Ugyanígy, ha csak az energiatermelést zöldítjük, de semmit nem teszük a hulladék csökkentése, vagy a biodiverzitás megőrzése végett.)

Forrás: http://www.energiacentrum.com/news/egymillio_diaknak_tanitjak_a_napelemek_mukodeset.html

Forrás: http://cleantechnica.com/2012/05/18/one-million-students-new-solar-education-program/

TOP 5