Skip to main content

Libra utajovobe.eu 

Tesztelésre invitál minden vállalkozókedvűt a Facebook, pontosabban a Libra névre keresztelt kriptopénzüket kezelő nonprofit szervezet, írja az Independent.

Fizetnek annak, aki hibát talál a digitális fizetőeszközben.

A közösségi médiaóriás alapította Libra Egyesület - amelyhez számos nagy technológiai cég társult - bejelentette, hogy a Libra készen áll a tesztelésre. Egyúttal azt is közölték, hogya Facebook 10.000 dollárt (kb. 3 millió forint) fizet annak, aki hibát talál a rendszerben.

Hulladék Nélkül Gazdagabban 

- A könyv ma akciósan, ide kattintva vásárolható meg. Egyet fizet, Kettőt kap! -

A Libra tesztelése egyébként már június elején megkezdődött, de akkor még csak zárt körben, ötven kiválasztott, speciális felkészültségű biztonsági szakértő közreműködésével. A mostani nyilvános teszt meghirdetése azt mutatja, hogy a Libra bevezetése az utolsó szakaszhoz érkezett.

Egyúttal annak is a jele, hogy a Facebookot és a Librát kezelő, Svájcban bejegyzett nonprofit tömörüléshez csatlakozó cégeket nem tántorítják el azok a kritikák, melyeket a Libra és a maga a Facebook, a kriptopénz bejelentése után kapott.

A Libra fejlesztőcsapatát irányító Michael Engle azt mondta, a nyilvános tesztnek az a jelentősége, hogy annak segítségével is meggyőződjenek a rendszer biztonságáról.

A szakember közölte, hogy a Librával nem titkoltan az a céljuk, hogyaz emberek a mindennapokban használják azt pénzügyeiknél, így a Facebook számára különösen fontos annak biztonságossága.

Ugyanakkor az is kiderült, a most tesztelhető verzió még nem feltétlen a Libra végleges változata. Mindazonáltal a cég fenntartja ajánlatát, és fizet bárkinek, aki hibára bukkan a rendszerben.

A Facebook azt várja, hogy a hibavadászok főként a Libra mögötti technológiára fókuszáljanak, és próbálják feltörni a blockchaint, a kriptopénzek legfontosabb elemét.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5