Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_QDrum_amajom_or.jpg 

Az Iceland brit diszkont felhagyott saját márkás termékei gyártásában a pálmaolaj felhasználásával, és erről megható kisfilmet készített, ezt azonban betiltották, írja a Guardian.

A videót a brit cég a Greenpeace-szel együtt készítette, céljuk az volt, hogy minél több emberhez jusson el az üzenetük, fel kell hagyni a pálmaolajjal készülő termékek gyártásával, forgalmazásával és vásárlásával, emellett az esőerdők elpusztításával együttjáró pálmaolaj-ültetvények kialakításával.

A kisfilmet azonban a Clearcast nevű ellenőrző szervezet betiltotta, mivel politikai kampányolásnak minősítette. 

Ez óriási felháborodást keltett, és nemcsak környezetvédők körében, így a videót nem egész egy hét alatt már több, mint négymillióan nézték meg. 

A kisfilm alatt pedig kommentelők százai véleményezték az ésszerűtlen döntést, támogatásukról biztosítva az Icelandet.

Mindennek a Clearcast nyilván nem örül, mi azonban mindannyian megköszönjük nekik, hogy akaratlanul is, de ennyit tettek az orángutánok élőhelyének megmentése érdekében.

Így köztudottá válik Európában, de a világ más részein is, hogy a pálmaolaj-ültetvények kialakítása az ázsiai esőerdők felégetésével számos faj élőhelyét szünteti meg, köztük az orángutánokét is.

Hogy te, kedves olvasó mit tehetsz a videó megtekintése után?

Vásárlás közben nézd meg, az adott kozmetikum vagy ételmiszer tartalmaz-e pálmaolajat, és ha egyetértesz a videóban látottakkal, ne vedd meg az adott terméket, Vásárolj helyben helyit!

Bővebb információt a Mondj NEMET a Pálmaolajra!! Facebook csoportban kaphatsz...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Greenpeace International - you tube

 

Köszönjük

Hogy megosztod az oldal tartalmát mással is...