Skip to main content

 

Hetesi Zsolt, fizikus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója szerint hamarabb összeomolhat az emberi civilizáció, mint gondolnánk - írja a teol.hu.

E körben nem csak a klímaváltozásra, a globális felmelegedésre kell gondolni a tudós szerint, hanem például a fajok tömeges kihalására, a mai értelemben vett mezőgazdaság vagy az ipari alapú emberi civilizáció végére. 

hirdetés

Természetesen a klímaváltozás az egyik legégetőbb probléma, így ha az emberiség 2030-ig nem tesz lépéseket a globális felmelegedés ellen, már 2030-ban két fokkal emelkedhet a Föld átlaghőmérséklete, mely szám 2050-ben az egyes előrejelzések szerint akár már öt fokos is lehet.

Hetesi Zsolt szerint így nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy már a mi nemzedékünk is megérheti a civilizáció összeomlását, az átlaghőmérséklet emelkedése ugyanis kétségtelenül ezzel jár.

A fizikus egyetért Gyulai Ivánnal, aki több munkájában is arra hivatkozott, hogyha az emberiség csak az anyagi javak habzsolását fogja továbbra is szem előtt tartani, "és nem egy magasabb rendű, a természetet és az embert is megőrző erkölcsiség jegyében akar eljárni", akkkor pusztulásra van ítélve.

Az érdekes cikk ide kattintva itt érhető el, olvasható tovább.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5