Skip to main content

 

A bet365 tulajdonosa 17 éve még csak egy kis stoke-i irodával kezdte, mára azonban egész Nagy-Britannia legjobban fizetett főnöke lett.

A vezér a brit miniszterelnöknél 1300-szor keres többet, ami nem is csoda, hiszen tavaly összesen 47 milliárd font értékben fogadtak az ország második legnagyobb sportfogadó oldalán.

hirdetés

A sportfogadások világa mindig is jól jövedelmező lesz, hiszen az embereket vonzza a könnyű pénz lehetősége. Ez különösen igaz akkor, ha ezt olyan tudással szerezhetik meg, amely kedvenc sportágukhoz köthető.

Azonban a sportfogadók többsége soha életében nem vesz ki pénzt online fogadásai után, és ez meg is látszik a fogadási oldalak bevételein. A bet365 oldal például 525 millió fontos profitot termelt 2016-ban miután rekordot jelentő 47 milliárd forint értékben fogadtak tavaly az oldalon.

A cég alapító-igazgatója Denise Coates nem fukarkodott akkor, amikor saját fizetéséről kellett döntenie, összesen 217 millió font értékű bért állapított meg magának.

Ez átszámolva 76,05 milliárd forintnak felel meg.

The Guardian szerint ezzel az összeggel az 50 éves üzletasszony lett 2016-ban a legjobban kereső cégvezető. A korábbi első egy reklámszakember, Sir Martin Sorrell volt 48 millió fonttal.

Coates az üzletét 17 évvel ezelőtt indította egy stoke-i parkolóban, azóta pedig a bet365 az egyik legnépszerűbb oldallá nőtte ki magát.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy

„csak" 199 millió fontos fizetést állapított meg magának Coates, de további 18 millió fontot osztalék formájában is keresett.

Ez a pénz 1300-szor nagyobb, mint a brit miniszterelnök fizetése, és kétszer annyi, mint a Stoke City labdarúgócsapat éves költségvetése. A klub a bet365 tulajdonában van.

Miután Coates az eBay-en 25 ezer dollárért megvette a bet365.com domainnevetszinte szárnyalni kezdett a vállalat. 2012-ben az 50 fogadóirodájukat jelzálogba adták, és mindent az online piacra tettek fel. Azóta 4000 embernek adnak munkát.

A vállalat profitja a 2016-17-es üzleti évben 15 százalékkal növekedett,

míg a bevételek 39 százalékkal nőttek, és elérték a 2,15 milliárd dollárt.

A 47 milliárd font értékű fogadás 10 milliárd fonttal volt több, mint egy évvel korábban. Az óriási fizetésre többen is felkapták a fejüket, rögtön megjelentek a kritikus hangok is.

Nem helyes, hogy az egyik legnagyobb fogadóoldal vezetője 22-szer többet keres, mint amennyit a teljes iparág fordít a szerencsejáték-függőség kezelésére"

- mondta Mike Dixon az Addaction alapítvány vezetője.

Hogy pontosan hányan szenvednek szerencsejáték-függőségtől Nagy-Britanniában, arra jelenleg különböző számokat közöl a két mérvadó szervezet, de a számuk valahol 600 ezer és 2 millió között lehet.

Érdekesség, hogy a bet365 még így is csak második legnagyobb fogadóiroda a Ladbrokes Coral mögött, amely két iroda összeolvadásból jött létre.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Denise Coates, a bet365 vezérigazgatója a Brit Birodalom Érdemérmével, Forrás: Getty Images/Wpa Pool

TOP 5