Skip to main content

 

Mesébe illő történet, akár így is jellemezhetnénk annak az amerikai férfinak az esetét, aki leszokva a drogról, keményen dolgozva céget alapított, majd milliomos lett.

Ennél mélyebbre már nem is kerülhetett volna az a 33 éves Khalil Rafati, akire drogfüggőként nem várt más, mint a halál.

hirdetés

Hogy jutott idáig a férfi?

Rafati már tinédzserként is több alkalommal, például bolti lopások miatt került összeütközésbe a törvénnyel, amit azzal is tetézett, hogy nem tanult szakmát, illetve nem szerzett semmilyen végzettséget.

Hogy új fejezetet nyisson életében, 21 évesen Ohioból Los Angelesbe költözött, hogy ott boldoguljon. Színész szeretett volna lenni, az álma azonban nem vált valóra, csak addig jutott, hogy rockzenekarokban játszon. Ugyanakkor egész jól megélt azokból az alkalmi munkákból, amiket sztárok mellett vállalt, például hírességek autóit mosta, kutyákat sétáltatott vagy kertészkedett.

Sajnos azonban a jövedelmét egészen másra fordította, mint kellett volna, egy idő után szinte minden pénzét kábítószerre költötte. Lassanként így mindenét elvesztette, az utcára került, ahol kénytelen volt kábítószert árulni, hogy szenvedélyét ki tudja elégíteni.

Életmódja miatt többször letartóztatták, és hiába próbált többször is leállni a droggal, egészen addig nem sikerült neki, míg a kilencedik túladagolás következtében majdnem meghalt. Ekkor döntött úgy, hogy végleg leszokik a szerről és megváltoztatja az életét.

Egy immáron sikeres elvonókúra után hősünk ismét alkalmi munkákat vállalt, végig dolgozva az egész hetet, nem ritkán napi 16 órát is. A kemény munka meghozta a gyümölcsét, összegyűjtött annyi pénzt, amivel megnyithatta a Riviera Recoveryt, azaz azt az elvonót, ahol sorstársai 10.000 dollár ellenében leszokhattak a drogról.

A kúra tartalmazott olyan, gyümölcsökből specifikusan összeállított turmixokat is, mely a drogbetegek gyógyulását voltak hivatottak elősegíteni. Az egyik ilyen ital, a banán, maca por, méhpempő és virágpor keverékéből készült Wolverine (Rozsomák) volt, mely nemcsak a betegeknek, hanem másoknak is ízlett, így nem csoda, hogy hamar híre ment, az egykori drogfüggő milyen finom levet, leveket készít.

Ez inspirálta Rafatit arra, hogy ne csak a kúrák során, hanem a szélesebb értelemben vett fogyasztók számára is árusítsa az italokat. Az ötletre Sunlife Organics néven céget alapított, mely hamar sikeres lett, már az első évben egymillió dollár forgalmat bonyolított, és azóta is töretlenül fejlődik.

46 éves korára az egykor utcán, kartondobozokban alvó heroinista multimilliomossá vált, nem felejtette el azonban, honnan indult. Történetéről Elfelejtettem meghalni címmel könyvet is írt, mely 2015-ös megjelenése óta szépen fogy.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás, Kép forrása: Facebook

TOP 5