Skip to main content

 

Bíróság elé kell állnia, és ha elítélik, le is csukhatják Robert Youngot, a lúgosító diéta kitalálóját, a Ph-csoda című könyv szerzőjét, és egyben annak a nagyon veszélyes áltudományos elméletnek a kitalálóját, hogy valójában minden betegséget a szervezet elsavasodása okoz.

Young lúgosító csodája totális humbug (itt írtunk róla bővebben), ennek ellenére sokan hisznek benne, és kockáztatják az egészségüket ezzel. A divathullám néhány hete kapott újabb lendületet, amikor a Golden Globe-gálán Kate Hudson színésznő dicsőítette a módszert.

Young most egy Naima Houder-Mohammed nevű brit nő halála kapcsán áll bíróság elé. Naima mellrákban szenvedett, és a családja szerint összesen 62700 fontot (közel 23 millió forint) költött Young szaktanácsadására és kezelésére.

Utóbbi túlnyomó részt intravénásan adott szódabikarbóna-oldatból állt. A nő 3 hónapot töltött Young Ph-Csoda Farmján, és csak akkor ment kórházba, amikor az állapota kritikusra fordult. Már nem tudtak segíteni rajta, mindössze 27 éves volt, amikor meghalt.

Kaliforniában már 2011 óta folytat eljárást Young ellen a helyi orvosi kamara, és kiderítették, hogy a 15 rákos betegből, akiket azóta kezelt, egynek sem sikerült javítani az állapotán, és mind korábban halt meg, mint amennyi túlélési időt az orvosok előrejeleztek nekik hagyományos kezelés mellett.

Legalább egy esetben az injekciók okozta szívelégtelenségbe halt bele a páciens, aki 31 napon át kapott napi rendszerességgel szódabikarbónát intravénásan, darabját 550 dollárért (160 ezer forint). 

Youngot kétszer ítélték el eddig engedély nélkül végzett orvosi tevékenységért. A doktori címe ugyanis nem orvosi végzettséget takar, azt egy mára bezárt, senki által el nem ismert egyetemen szerezte, holisztikus természetgyógyászatból.

Ha most bebizonyosodik, hogy valóban lebeszélte a mellrákos nőt az orvosi kezelésről, hogy az ő módszerét kövesse, akár három év börtönt is kaphat.

Forrás, Kép forrása: you tube

TOP 5