Skip to main content

 

Még meg sem nyílt, máris közel harmincezer követője van a facebookon. A környező táj ihlette, olyannyira, hogy a háztető a hegyek vonalát követi. Csak természetes anyagokból készült, olyan, mint egy élőlény. A „Tündér-völgyi agyagkastélyt" egy román házaspár építette fel két év alatt Erdélyben, Nagyszebentől negyven kilométerre.

Razvan és Gabriela Vasile eladták a családi házukat Bukarest közelében, hogy Nagyszebentől negyven kilométerre, az Alsóporumbák (románul Porumbacu de Jos) nevű faluban valósítsák meg az álmukat.

hirdetés

A Tündér-völgyi agyagkastélynak (Castelul de Lut Valea Zanelor) nevezett épület tényleg olyan, mintha egy álomból került volna elő. Vagy A gyűrűk urá-ból, ha ez az asszociáció nem lenne már halálosan elcsépelt.

A leendő hotel kizárólag természetes anyagból készült, nevéhez hűen agyagból, na meg homokból, szalmából és persze fából készült, amelyhez semmilyen modern lakkot vagy festéket nem használtak. A természet inspirálta a tervet.

A háztető például a hegyek vonalát követi“– nyilatkozta Gabriele Vasile. A fűtést kandallókkal kívánják megoldani, azon pedig még gondolkodnak, hogyan védekezzenek a nyári meleg ellen.

A hotelben, amely a tervek szerint jövőre nyit meg, tíz kiadó szoba lesz. A tulajdonosok éttermet is szeretnének működtetni, persze kizárólag helyben termett biotermékekkel, és gyönyörű kertet képzeltek el az épület köré.

Remélik, hogy a vadregényes táj és a különleges hotel sok látogatót vonz majd ide, hiszen rengeteg látnivaló akad a környéken. A hotel egyébként már most is turistaattrakciónak számít, nap mint nap érkeznek érdeklődők a világ minden tájáról. Sőt már esküvőt is tartottak az organikus díszletek között.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Kép: Castelul de Lut Valea Zanelor

TOP 5