Skip to main content

 

Ebben az évben beállt, telítődött a jobb márkák által uralt piac, egy új kínai gyártó azonban mégis megtalálta azt a piaci rést, mely által - a nagy márkákhoz képest - viszik a telefonját, mint a cukrot, írja a napi.hu.

Az értékesítés ugrásszerű növekedésében nincs semmi csoda, a középkategóriás készülékeiről híres kínai gyártó okostelefonját azoknak értékesíti, akik nem rendelkeznek sok pénzzel, de mégis hajlandók egy kicsit többet áldozni arra.

hirdetés

Ezzel az egyszerű ötlettel az OPPO 22.6 millió dollárt kaszált az első negyedévben, és míg más cégek szinte egyáltalán nem, vagy csak alig növelték az értékesítésüket, a kínai vállalat azt 136.6 százalékra növelte, 6.6 százalékos tortaszeletet kihasítva ezzel a világ mobilpiacán.

Az egyszerű ötlet alkalmazásával a cég lehagyta a Xiaomit, a Lenovót és a Motorolát is.

Remélhetőleg, mielőbb megérkezik Európába és így Magyarországra is a középkategóriás okostelefon, hisz a feltörekvő kínai vállalat egyelőre még inkább az ázsiai, főleg a kínai és az indiai piacra koncentrál, és ott kívánja értékesíteni a készülékeket.

Az ázsiai piac prioritása miatt kevesen ismerik hazánkban vagy Európában az Oppo mobilokat, így egyelőre csak azok paramétereit ismerjük, ezek azonban egészen jók azoknak a vevőknek, akik nem tudnak vagy nem hajlandók százezreket kifizetni például egy iPhone vagy egy Samsung okostelefonért.

A napi.hu cikke ide kattintva olvasható...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Fotó: oppo.com

TOP 5