Skip to main content

 

Mindenki nagyon várja a felüdülést, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki országszerte.

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadás miatt a meteorológiai szolgálat nemcsak szerdára, hanem csütörtökre is.

hirdetés

Az előrejelzések szerint az intenzív záporokból, zivatarokból mindkét nap rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Emellett viharos szél és jégeső is előfordulhat. 

Nem kell azonban felkészületlenül várni a heves ezőzést, ide kattintva követhető térképen, hol lesz, hol van ma éppen zápor vagy zivatar.

A hét további részében a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint:

 
  • Péntek hajnalban és reggel többfelé, délután inkább már csak keleten valószínű csapadék, a Dunántúlon pedig többórás napsütés lehet. Élénk marad a szél, de marad a 30 fok körüli maximum is.
  • Szombaton ragyogóan napos időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő frissítő zápor, zivatar. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: már szinte mindenhol 30 fok felett alakul a csúcsérték. Igazi strandidő ígérkezik.
  • Vasárnap késő estig nem várható lényeges időjárás-változás: remek nyaralóidő esélyes sok napsütéssel és 30–35 fokos hőséggel. Késő estétől nyugat, északnyugat felől zivatarok alakulhatnak ki.
  • Hétfőn és kedden hidegfront okozhat gyakran felhős, záporos, zivataros időt. Az északnyugati szél megerősödik, néhány fokkal frissebb levegő érkezik hazánk térségébe.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: MTI/Marjai János

TOP 5