Skip to main content

 

Még meg sem nyílt az erdélyi vendégfogadó, de máris csodájára jár a világ, írja a designrulz.com.

Mintha meseországban járnánk, olyan kép tárul elénk, ha megpillantjuk azt az épületet, amit hotel és vendégfogadó céljából épített egy román házaspár Nagyszebentől nem messze, Felsőporumbák határában, a Tündérek Völgyében.

hirdetés

Gabriela és Razvan Vasile 2014-ben kezdte el megtervezni és megépíteni a tündérpalotát, mely az év végével kerül átadásra. Kétszintes lesz és 10 szoba üzemel majd benne.

Az épület azonban nemcsak azért érdekes, mert bármelyik mesefilm díszletébe beleillene, hanem azért is, mert a fogadó teljes mértékben csak környezetbarát anyagokból épült, többnyire fából, kőből, agyagból, homokból és szénából, még az egyedi tetőcserép is fenyőfából készült.

A vendégfogadóban üzemelő étterem a tervek szerint kizárólag helyi termelők által termesztett zöldségeket és gyümölcsöket tálalna fel a vendégek asztalára, a vállalkozás ezzel is környezetbarát mivoltát hivatott propagálni.

A programokra tekintettel a tündérpalota kedvelt helyszíne lesz a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak, a birtokon strand, kisebb lovarda is üzemel majd, míg a környék bejárható lesz biciklivel is, hisz a fogadó működtet egy kölcsönzőt is.

A házaspár nyitott egyedi programok lebonyolítására is, például esküvők vagy céges összejövetelek is szervezhetők a Tündérek Völgyében.

Vélhetőleg a filmesek sem tévesztik majd szem elől a mesébe illő vendégfogadót, így Erdély nemcsak Drakula Grófról lesz továbbra is híres, hanem a szemet gyönyörködtető tündérpalotáról.

További képek a tündérpalotáról ide kattintva tekinthetők meg.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Képek: facebook

TOP 5