Skip to main content

 

Nemrég furcsa esettel szembesült a brit közvélemény. Egy hajléktalan majdnem olyan jól keres, mint David Cameron, írja a Daily Mail.

A Wolherhamptonban élő férfi kéregetésből "tengődik", de nem is akárhogyan. Akár napi 500 fontot is megkeres, így éves jövedelme alig marad el a brit miniszterlenökétől.

hirdetés

A "szakma" jól jövedelmez, nem nehéz ugyanis kiszámítani, hogy éves szinten 130.000 font jön össze a koldulásból, ami forintra átszámítva nem kevesebbet, mint 52 milliót tesz ki.

A hajléktalan férfi csak látszólag koldus, valójában nem is hajléktalan. Munkája végeztével hazatér, hisz úgy él, mint bármelyik honfitársa a városban, annyi különbséggel természetesen, hogy míg azok tényleges szakmával rendelkeznek és hétköznap munkába járnak, ő kéregetve leginkább a városközpontban, az utcán űzi a hivatást.

Ezek szerint nem is rosszul, hisz az átlaghoz képest jóval több a jövedelme. Eleddig a hatóság nem tudta beazonosítani, így a lakosság segítségét kérte az interneten, hogy kideríthessék, ki is az álkoldus.

Hogy milyen jól megy az "üzlet", azt jól mutatja az is, miszerint nemrég valósággal ellepték Londont a román bérkoldusok, számuk ebben az évben megkétszereződött. 

A dailymail online cikke az álkoldusról ide kattintva érhető el.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5