Skip to main content

 

Véget ért a Mobil Világkongresszus, és ahogy a szervező GSMA szövetség megszavazta a show és az elmúlt év legjobbjait, úgy mi is összeállítottuk a toplistánkat a Barcelonában látottak alapján.

 

  1. Samsung Galaxy S7 Edge viszi a pálmát. A fényképezője még többet lát a sötétben, megint vízálló a készülék, bővíthető memóriakártyával. Amellett, hogy javítottak a hajlított kijelző kialakításán, mostantól mások is fejleszteni tudnak olyan appokat, amelyek a hajlított peremen jelennek meg.

  2. Nagyon meglepődtünk, amikor a Huawei bemutatta a Matebookot, mert ezt a Windows 10-es hibridet telerakták csúcstechnikával. Nekünk az egy érintéssel működő ujjlenyomat-olvasó tetszik a legjobban, de a profi nyomásérzékeny toll és az erős CoreM processzorok is hasznos részei. A bőr tok és a szupervékony fém ház meg egyszerűen csak szép.

    hirdetés

  3. Oké, a HTC Vive egyáltalán nem mobil termék, brutál pc kell hozzá, de ezt is ki lehetett próbálni, ráadásul egy profi űrszimulátorral kellett kergetni és lelőni az ellenséges űrhajókat. Valami elképesztően brutálisan felfoghatatlanul király élmény volt vele játszani. Sokkal jobb, mint amit a Samsung Gear VR-ben vagy az Oculus Riftben tapasztaltunk. Hatalmas lencsék vannak a szemeink előtt, kényelmes, és áprilisban elvileg már kapható lesz.

  4. A magyar újságíró kollégákkal hosszan vitatkoztunk azon, hogy mégis milyen komolyabb újítás történt idén a mobilokban, és amikor megemlítettem Oppo Super Vooc nevét, akkor mindenki egyetértően bólogatni kezdett. A kínai mobilgyártó megoldásával a mobilok 2500 mAh-s akkuja 5 perc alatt 45 százalékra, 15 perc alatt teljesen feltölthető. Nagyon esélyes, hogy lesz hozzá hasonló képességű külső akku is, tehát a töltési gondjainkat hamarosan elfelejthetjük.

  5. HP Elite x3 lehet az a Windows 10-es telefon, amely az ígéreteknek megfelelően működik. A legmodernebb Snapdragon 820-as processzor talán elég rendesen meghajtja a gépet, amikor pc-s üzemmódban, monitorral meg egérrel használjuk. De az Elite x3-nak nem is a bitekben van a legtöbb ereje, hanem a felépítésében. Nem csupán vízálló, hanem katonai szintű elvárásoknak is megfelel: sót, ködöt, magas páratartalmat és hősokkot is kibír. És nem törik szét, ha kiesik a kezünkből.

  6. A Google és a Intel közösen mutatta be azt az okostelefonjukat, amelybe beépítették a RealSense kamerákat és szenzorokat - ezekkel lehet pillanatok alatt térképet készíteni egy szobáról, felmérni a térbeli távolságot, vagy akár leolvasni objektumoat. A tablet által létrehozott 3D térképet a kiterjesztett és/vagy a virtuális valóságban lehet megjeleníteni.

  7. LG G5 nyerte a GSMA díját, mint a show legjobb okostelefonja. Több újítás is van benne, ilyen például a dupla kamerarendszer, amely egy gombnyomással tud váltani a normál és a széles látószög között. Emellett a G5 moduláris, ami azt jelenti, hogy az alját lepattintva nagyobb akkut, extra gombokat és csatlakozókat tartalmazó kiegészítőket pattinthatunk a helyére.

  8. Idén egészen biztosan nagyot fognak szólni a 360 fokos kamerák, mint például a Samsung Gear 360. Ezekkel olyan körpanoráma fotókat és videókat tudunk felvenni, amelyek nagyon jól mutatnak a virtuális valóság sisakokban. De akinek nincs ilyen sisakja, az is élvezheti a képet online. 

A GSMA toplistáján több tucat díjazott van, ezek közül kiválogattuk a legérdekesebbeket:

 
  • Az idei show legjobb okostelefonja: LG G5
  • 2015 legjobb okostelefonja: Samsung Galaxy S6 Edge
  • A legjobb tablet: Microsoft Surface Pro 4
  • A legjobb hordható eszköz: Activhearts pulzusmérő fülhallgató
  • A legjobb app: Google Cardboard
  • A legjobb zenei mobil app: Soundcloud

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Nyitókép: pixabay

TOP 5