Skip to main content

 

50 millió okostelefont adott el tavaly az Oppo, ezzel a világ nyolcadik legnagyobb mobilgyártójává küzdötte fel magát. Tarolnak a kínai okostelefonok.

Komoly trónkövetelővé vált az Oppo: a cég bejelentette, miszerint 50 millió okostelefont értékesített tavaly. Ez hatalmas, 67 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest. Összehasonlításként, az LG 60 millió okostelefont adott el 2015-ben.

hirdetés

Az Oppo ezzel a nyolcadik helyre került a legnagyobb okostelefongyártók listáján, ezzel pedig

többségbe kerültek a kínai márkák a toplistán. 

Gartner adatai szerint a top tíz globális okostelefongyártó közül már hat kínai márka: az élbolyban ott van a Huawei, a Lenovo, a Xiaomi, a ZTE, a TCL, és immár az Oppo is.

Ennek ellenére még sosem hallott a gyártóról?

Nem meglepő: Európa még csak most kezdi közelebbről megismerni a 2001-ben alapított céget.

Az Oppo leginkább olyan középkategóriás készülékeiről ismert, mint az R7 és az egyedi kialakítású, szelfikhez szánt N1, ami az első forgó kamerával rendelkező okostelefon. Az új modellekről az idei fogunk hallani, a cég a kameraközpontú F-szériát futtatja be az évben.

Mennyibe került tavaly egy Oppo R5s vagy R7 telefon?

Bevezető (akciós) áron mindössze 63.000 forintot kértek az R5s-ért, az ár azonban változott, nőtt az idő előrehaladtával. A tényleges árról ide kattintva lehet bővebben olvasni. Az R7 modell áráról 2015-ben többen is írtak, a napidroid.hu cikke szerint 399 dolláros, azaz kb. 110.000 Ft-os áron volt rendelhető, míg az R7 Plus nagyjából 140.000 Ft-nak megfelelő összegért.

Ennyi iPhone kelt el 3 hónap alatt

Azonban az Opponak mégsokat kell villantania addig, míg megbirkózik az igazi nagyhalakkal:a Huawei 100 millió okostelefont adott el 2015-ben, ami eddig még egy kínai gyártónak sem sikerült. A Xiaomi 70 millióval büszkélkedhet.

Eladott okostelefonok száma 2015-ben:

  • Meizu: 20 millió
  • Oppo: 50 millió
  • LG: 59,7 millió
  • Xiaomi: 70 millió
  • Huawei: 100 millió

Bár többségbe kerültek a kínai telefonok a toplistán, azért érdemes megjegyezni, hogy amennyi készüléket ezen gyártók egy év alatt eladtak, nagyjából annyi iPhone kelt el egyetlen negyedévben. Csak 2015 utolsó negyedévében 74,8 millió mobilt adott el az Apple.

Ugyanakkor 13 év után először vár Tim Cook bevételcsökkenést. Előrejelzéseik szerint a negyedéves bevétel 2016 első negyedévében 58 milliárd dollárról 50-53 milliárd dollárra eshet vissza az előző év azonos időszakához képest.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: Oppo R7, forrás: oppo.com

TOP 5