Skip to main content

 

Az idei World Press Photo pályázatán egy Röszkén, a menekültválsággal kapcsolatban készült kép lett az év fotója. Készültek azonban más képek még más kategóriákban is.

Egy baljós röszkei fotó lett az év képe a World Press Photo idei pályázatán.

hirdetés

A Budapesten élő ausztrál Warren Richardson fekete-fehér fotóján egy menekült férfi nyújtja át kisgyerekét a szögesdrótok alatt Röszke közelében. A zsűri szerint ebben az egyszerű fotóban minden benne van, ami meghatározta a tavalyi évet, egyszerűsége ellenére a kép minden eleme szimbolikus erejű, és külön-külön is a menekültválság legellentmondásosabb kérdéseit foglalják össze. 

Warren Richardson, mint ismeretes, heteket töltött a menekültek között a magyar határon, ő volt az a fotós, akit az Átlátszó szerint a TEK rendőrei is bántalmaztak,  amikor összecsaptak a menekültekkel a röszkei átkelőnél.

 

Bár kétségtelenül igen hatásos Richardson fotója, úgy gondoljuk, a többi sem elhanyagolandó. A nyitóképen például Rohan Kelly képe látható, a fotó a Vihar közeleg az ausztrál Bondi Beach felé címet kapta, különben pedig a Termszet kategóriában az első helyezést.

Ugyanebben a kategóriában második helyezést ért el Brent Stirton fotója. A kép elefántokra vigyázó vadőröket mutat a Zakouma Nemzeti Parkban (Csád), ahol az állatállomány 75 százalékát lőtték ki orvvadászok az elmúlt években.

Természetesen készültek még más képek más kategóriákban is, ezek rövid leírással ide kattintva érhetők el.

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5