Skip to main content

 

Miss Jetsetter – ezen a néven fut az a rendkívül szerencsés nő, aki tényleg azzal keresi a kenyerét, hogy utazgat, jókat eszik, és ezekről blogol.

Nicole Isaacs mesés életét instagramján is megörökíti, az utazgatás azonban nemcsak szórakozás a részéről, a blogger a munkáját halál komolyan veszi.

hirdetés

Nos, munka-e vagy szórakozás az utazgatás és a gasztronómia, mindenki eldöntheti...

Addig is elmeséljük, mit érdemes tudni a 29 éves amerikai modellről/bloggerről! Isaacs Los Angeles-ben nőtt fel, és amikor éppen nincs úton, ott is lakik. Az kicsit túlzás, hogy csak utazgat, ugyanis ő a Fashion Police egyik producere, és egyben a Naked Wardrobe modellje is. Saját bevallása szerint ő csak egy apró nő óriási étvággyal, aki szeret utazni. A cikk ide kattintva folytatódik, illetve további fotók is itt tekinthetők meg Jetsetterről.

Miért érdekes a blogger élete és az, hogy hogyan kereshet így pénzt?

Manapság a negyedik ipari forradalom világát éljük, amit persze sokan még egyáltalán nem észlelnek, noha kezdi teljesen átalakítani a mindennapjainkat. A forradalom hatására életünk szinte minden pillanata megörökítésre kerülhet az erre hivatott közösségi oldalakon, mondhatnánk, ezzel indult a 21. század.

Míg a többség számára a közösségi oldal csupán játszótér, a bloggerek számára ez ma már több, mint szórakozás, jóval inkább pénzkeresés. Aki profin műveli a "szakmát", mint például Miss Jetsetter is, már nem "robotol" alkalmazottként naponta a munkahelyén, nem vesz fel kölcsönt a házára, hogy élete végéig törlessze azt, és nem éli a háziasszonyok mindennapi életét, mint szinte bármelyik nő akár még 15-20 évvel ezelőtt is.

A blogger a saját maga ura, napi saját időbeosztással, főnöke nincs, úgy él és dolgozik, ahogy akar. Csupán azokhoz kell igazodnia, akikkel kooperál, együtt dolgozik, vállalkozik.

Mielőtt azonban bárki azt gondolná, milyen könnyed életmód lehet mindez, az könnyen csalódhat. A bloggerek is keményen dolgoznak, főleg az első időkben, később azonban a munka meghozza a gyümölcsét. Hogy egy-egy blogger mennyit kereshet, így például Miss Jetsetter, arról nem szóltak a hírek...

Magyarországon a legtöbb blogger már azzal is megelégszik, ha oldalán megjelenítve a Google hirdetéseit, kereshet havi 2-300.000 forintot. Akadnak azonban kivételek is. 

A csaknem 43 ezer recepttel és átlagosan napi 120 ezer egyedi látogatóval működő NoSalty mára piacvezető receptoldallá, majd gasztromagazinná nőtte ki magát, nemrég webshopott is indított. A projekt a volt Habostortás Streitmann Norbert magán-hobbijaként indult, ám az évek alatt üzletileg is igéretes vállalkozássá nőtte ki magát, évi 160 milliós hirdetési bevétellel.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: instagram

TOP 5