Skip to main content

 

Gyorsabban futnak az appok, és a telefon is tovább bírja, ha letörli a Facebook appjait. Azonban nem kell nélkülöznie teljesen a szolgáltatásait, van alternatíva.

Már többször is állították, hogy a mobilos Facebook-alkalmazás aljas vámpírként csapolja az androidos készülékek akkumulátorát és memóriáját.

hirdetés

Reddit egyik felhasználója ezt az állítást számokkal is igazolta. Eltávolította telefonjáról a mobilos Facebook és Facebook Messenger appját is, majd egy LG G4-gyel tesztelte a készülék teljesítményét.

Tizenöt különböző programot indított el egymás után többször is, a benchmark program eredményei alapján pedig az appok 15 százalékkal gyorsabban indultak el, miután eltávolította az alkalmazásokat.

A teszt valóságos lavinát indított el, a Reddit többi felhasználója hasonló következtetésre jutott.

A The Guardian újságírója, Samuel Gibbs szintén tesztelte az appok fogyasztását. Ő bár fenn hagyta a Messengert, a Facebook appot a Metal nevű alkalmazásra cserélte, ami egy úgynevezett "wrapper" program a Facebookhoz, azaz egy lebutított verziót tölt be belőle.

Az általa használt Huawei Nexus 6P akkumulátora20 százalékkal tovább bírta a hét minden napján.

Aki mégsem szeretne teljesen megszabadulni a Facebook-apptól, válthat a Facebook Lite-ra vagy más alternatív appra, mint például a fenn említett Metal. Jobban jár viszont azzal, ha egyszerűen a mobilos böngészőből használja: a közösségi oldal funkcióiból így sem veszít sokat.

Miért fogyasztanak ennyit?

Az app mindig fut a háttérben, akkor is, ha nem kapcsolódunk internethez. Így sikerül rögtön elérni az értesítéseket a következő csatlakozáskor, és kevesebb ideig kell töltődnie az appnak is. Ez azonban terheli a telefon memóriáját és akkumulátort.

Ez alól nem kivétel az Instagram vagy a Whatsapp sem – de olyan más cégek termékeire is érvényes, mint a Dropbox, Spotify vagy a OneDrive.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: AFP/Saeed Khan

TOP 5