Skip to main content

 

Két lapát volt az önkormányzat vagyona, amikor 2010-ben átvette a hivatalt, ma van traktor, adományból, van közösségi nyáj, közösségi koca közmalacokkal, közló, osztható közcsibe, van némi közföld, közerdő, s közmunkában legelővé levegősödött pár hektár elvadult cserjés.

Így lenne röviden összefoglalható az a zseniálisan megírt híranyag, melyet a 24.hu adott közre a napokban Visnyéről és Visnyeszéplakról. Utóbbi településről már mi is írtunk korábban, a cikk ide kattintva érhető el.

hirdetés

A 24.hu által megírt rövid összefoglalás nemcsak azért érdekes, mert egy sikersztoriról ad hírt, másért is.

Az önfenntartás útjára lépett települések sikertörténetének hátterében ugyanis mindig egy ember áll, rendszerint az a polgármester, aki képes összefogni a falu vagy a község lakóit, és belőlük olyan közösséget formálni, mely akár már külső segítség nélkül is fenn tudja tartani magát a későbbiekben.

Ilyen sikersztori Komlóskáé, Hejőkeresztúré, Bazsié, Cserdié vagy más településeké, hogy Rozsályról és Nagypáliról mint az első úttörő falvakról ne is beszéljünk.

A másik megállapítás, mely az önfenntartó falvakat sikeressé teszi, szintén egyszerű. A település lakói úgy gondolják, hogy a föld nemcsak megélhetést, hanem becsületet is ad. 

A 24.hu cikke ide kattintva érhető el...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: 24.hu/Nemményi Márton

 

TOP 5