Skip to main content

 

Nemrég jelent meg az Expat Insider Report elemzése, hol érdemes munkát vállalni, máris itt egy másik felmérés is, mely szintén azt boncolgatja, mely országokban a legjobb élni és dolgozni. Akár a magyaroknak is.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) minden évben kiadja a listáját, mely országok azok, ahol a legjobb az életminőség. Az így kialakított Better Life Index leginkább a jövedelmi viszonyokat, a munkavállalás lehetőségeit, az egészségügyi ellátást, a biztonságot,a lakhatást, a környezettudatosságot, az oktatát vizsgálja, de például méri az ott élők élettel való megelégedettségét is.

hirdetés

Magyarország az utolsó harmadban kullog, a 36 elemzés alá vont ország közül a 29-et szerezte meg. Van tehát min javítania, mely tényt az is alátámasztja, hogy munkavállalás céljából a kivándorlás az év végig sem lanyhult, sőt erősödött.

Az első tízben nem szerepel a magyarok által kedvelt Németország, Nagy-Britannia, Hollandia vagy Ausztria, azonban egyik országra se lehet panasz, mindegyik államban magas az életszínvonal.

Íme, a TOP 10-es lista (fordított sorrendben):

10. Finnország 

9. Izland

8 Új-Zéland

7. Egyesült Államok

6. Kanada

5. Dánia

4. Svájc

3. Norvégia

2. Svédország

1. Ausztrália

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Nyitókép: Zürich, forrás: pixabay

TOP 5