Skip to main content

 

Az önkormányzat akár egy forintért is értékesítené az építési telkeket, hogy el ne néptelenedjen a 200 lelket számláló község.

Nem szokatlan, hogy ilyen intézkedésre "kényszerül" bármely kistelepülés az országban, legutóbb Kőröstetétlen próbált így lakókat betelepíteni a faluba, részben sikertelenül. Ugyan csak öt forint volt a telkek ára, sokan mégsem éltek a lehetőséggel.

hirdetés

Most a Vas megyei Zsédeny próbálkozik hasonló ötlettel, írta meg a vaol.hu. A kistelepülés fiatal házasoknak már adott el néhány építési telket az elmúlt időszakban, így a polgármester, Bodnár Ferenc bizakodó. Bizakodó azért is, mert a község Sárvártól csak 10 percre van, de Szombathely vagy Sopron sincs messze, így elviekben adott a lehetőség arra, hogy aki akar, a városokban keressen munkát, vagy éppenséggel a közeli Ausztriában.

A polgármester elmondta még, hogy több településsel összefogva elindultak egy pályázaton, amit ha megnyernek, végre korszerű csatornahálózatot építhetnek. Lesz út, csatorna, telek szinte ingyen, csak jöjjenek a családok - fogalmazott összegzően.

Sajnos arról nem szóltak a hírek, hogy gazdálkodásra alkalmas ingatlanokkal rendelkezik-e Zsédeny. Úgy gondoljuk azonban, hogy akit ez érdekel, telefonon érdeklődhet az önkormányzatnál. Mindenesetre egy ingatlanforgalmazással foglalkozó portál adatai szerint akad a településen olyan ingatlan, mely alkalmas akár az álattartásra is.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

A kép csak illusztráció

TOP 5