Skip to main content

 

Meglepő tömegjelenet alakult ki az egyik brit Tesco Extra áruházban: a vásárlók annyira megörültek a gigaakciónak, hogy kicsiarakást játszottak a hentes-pultnál.

Ha nem is mindennaposak, de idehaza is előfordult már hasonló eset - ráadásul jönnek a nagy nyári leárazások.

Elszabadult a pokol egy northamptoni Tesco Extrában, miután dulakodásig fajult az áruház hagyományos esti húsakciója. A Daily Mail beszámolója szerint a tömegjelenet mindennaposnak tekinthető, az esti általános leárazást gyakorlatilag már falkában várják az árérzékeny vásárlók. Az esetről ezúttal videofelvétel is készült, mely alább tekinthető meg.

hirdetés

Ezt komolyan nem hiszem el; undorító, visszataszító, amit művelnek - mondták a vásárlók, akik szerint félő volt, hogy valaki megsérül.

Itthon is az ár az úr!

Kutatásokból tudjuk, hogy a magyar vásárlók is kimondottan árérzékenyek; a leértékelésekkel hatásosan be lehet csalogatni őket a boltokba: háromból egy vásárló ugyanis aktívan keresi az akciókat. Nem véletlen tehát, hogy a klasszikus leárazási időszakokon (karácsony utáni, nyári szezonális akciók) túl is keresik a boltok az alkalmat arra, hogy kedvezményekkel csábítsák be a vevőket.

Idén például meglepően korán kezdődtek itthon a nagy nyári akciók; már múlt hét elején lehetett látni a leárazást jelző "SALE" feliratokat a kirakatokban. Szakértők szerint ugyanakkor az igazi hullám csak június második felében várható, és várhatóan a ruházati boltokban lesznek a legszembetűnőbbek az akciók.

Ha idehaza nem is mindennaposak a bolti tömegjelenetek, azért nem egyszer fordult már elő, hogy a magyar vásárlók egymást taposták az akciós termékekért. Legutóbb például az Extreme Digital karácsonyi akciója sült el balul, de szerencsére akkor csak virtuálisan alakult ki tömegjelenet.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció, szerző: Walter Baxter

TOP 5