Skip to main content

Nem csak a piacok, de a milliárdosok is mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. Van, aki kis híján megháromszorozta vagyonát egy év leforgása alatt, de találunk olyat is, aki 7 milliárd dollárt bukott idén - derül ki a Wealth-X listájából.

Jack Ma

Az Alibaba alapítója sikeresen levezényelte idén a történelem legnagyobb elsődleges részvénykibocsátását és az internetes kereskedelmi óriás részvényeinek tőzsdei pályafutása is jól indult az New York-i tőzsdén. Jelenleg a cég piaci kapitalizációja 260 milliárd dollár. Az egykori angoltanár meggazdagodott azon, hogy tőzsdére vitte cégét, nettó vagyona 18,5 milliárd dollárra emelkedett idén, már meghaladja a 29 milliárd dollárt. Ez 173%-os emelkedésnek felel meg az előző év decemberéhez képest.

hirdetés
 

Patrick Drahi

A svájci milliárdos az Altice távközlési és kábeltelevíziós cég alapítója, akinek 2013 decemberében "még csak" 7,8 milliárd dolláros vagyona volt, most már 12,9 milliárd dollárral rendelkezik a becslések szerint. Ez 65%-os gyarapodásnak felel meg. 

Mark Zuckerberg

A Facebook-milliárdos vagyona 34%-kal nőtt idén, köszönhetően a részvények szárnyalásának. Egy évvel ezelőtt 24,7 milliárd dollárra rúgott a közösségi oldal megálmodójának vagyona, ami mostanra 33,1 milliárd dollárra nőtt. 

A cikk itt folytatódik.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

 

TOP 5