Skip to main content

Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését ebben az évben.

A Való Világ 6, a vb, a választások, Schumacher, Conchita Wurst és Aleska Diamond vezeti a Google idei magyar keresési toplistáit. Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok, és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2014-ben.

hirdetés

A legnépszerűbb netes keresések között feltűnik többek közt Bajor Imre,  a Szépművészeti Múzeum, de az is, hogy “hogyan romantikázzunk”. Eközben a világ legfelkapottabb kereséseinek idei toplistáján Robin Williams, a labdarúgó világbajnokság és az ebola foglalja el a dobogós helyeket.

A Rubik-kockát ünneplő interaktív logó, amit májusban egy napig láthattak az internetezők a Google kereső oldalán, a világ idei harmadik legnépszerűbb ünnepi Google-logója lett. Idén először diagramokkal, magyarázatokkal is körüljárják az év világszerte legérdekesebbnek bizonyulú témáit, híreit. Olvashatnak a Google keresések tükrében például Robin Williams haláláról, Conchita Wurst felemelkedéséről, a Malaysia Airlines MH370-es járat eltűnéséről, sporteseményekről, hírességekről és még számos egyéb témáról.

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A Google a keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak, és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja.

Ehhez az év “felkapott” kereséseit szűrik ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

Az internet elterjedésével együtt alapvetően változott meg az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy ma már havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben.  Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosan 15 olyan van, melyre korábban még soha senki nem keresett.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5