Skip to main content

 

Eldőlt, a legnagyobb szupermarketek vasárnap zárva tartásra lesznek ítélve - számol be a megszavazott hazai törvényről a Financial Times. A brit napilapnak kifejtette véleményét a Tesco is az ügyről.

Egy név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékes azt mondta: ha erről népszavazás lenne, akkor elbukna a javaslat.

hirdetés

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak előnye származik a vasárnapi kereskedelemből - fogalmazott a Tesco az FT-nek. A vásárlók eldönthetik, hogy mikor és hová mennek vásárolni és kollégáink profitálhatnak abból a lehetőségből, hogy a vasárnapi munkanap után több pénzt kapnak - tették hozzá a magyar Tescónál.

Az FT cikke arra is emlékeztet, hogy a magyar törvény leginkább a külföldi tulajdonú áruházaknak fog fájni, így az Auchannak, Aldinak, Tescónak, a családi tulajdonú üzletek nyitva maradhatnak vasárnap.

A brit napilap arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar kormány törekvése épp szembemegy az európai trendekkel. A francia gazdasági miniszter épp a múlt héten tett javaslatot arra, hogy az eddigi 5 helyett 14 nap lehetnek nyitva az üzletek vasárnap.

A lap szerint a magyar kormány több minisztere elismerte, hogy nincs sok gazdasági racionalitása a javaslatnak és a miniszterelnök kiállása a javaslat mellett sokakat meglepett.

Egy magyar kormányzati illetékes úgy fogalmazott, hogy a kezdeményezést az emberek többsége nem is támogatja. Ha erről népszavazást írnánk ki, akkor elveszítenénk - mondta név nélkül nyilatkozva. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A fotó csak illusztráció

TOP 5