Skip to main content

Egy különleges, de nem legális vakcinának köszönheti egészségi állapotának javulását – állította FischliJános, amikor megkereste lapunkat.

– Több mint egy évvel ezelőtt kaptam meg a vakcinát, azóta sokat javult az egészségem – mondja Fischli János, aki dr. Horváth István orvos-biológus szabadalma eredményének tartja a javulást. Az érelmeszesedés elleni vakcina egyre több eredményt mutat, de nem legális. Jánosnak magas volt a vérnyomása, de ma már kevesebb gyógyszert kell szednie. Cukorbeteg ismerőseinek eredményei is javultak. Egyikőjüknek amputálni akarták a lábát, de nem engedte. Beadatta magának a vakcinát, másfél év múlva rendeződött a cukorszintje, és a lábát sem veszítette el.

– A szabadalommal a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja a genfi világkiállításon aranyérmet nyert.

– Az életmentő találmány mégsem legális hazánkban – sajnálkozik FischliJános, aki önkormányzati képviselő Ajkán, korábban az egészségügyi bizottság elnöke volt, de ezután is szeretne tenni azért, hogy ismerősei egészségesebbek legyenek.

Dr. Horváth István orvos-biológustól megtudtuk, hogy a világon egyedül nálunk létezik védőoltás az érelmeszesedés ellen, amellyel évente 15 ezer ember életét lehetne megmenteni. Ő elsőként kapta meg a vakcinát 15 éve egy szívinfarktus után. Senkinek nem adta be, megtette ezt az elmúlt több mint tíz év alatt több száz orvos. Több ezer hazai és külföldi beteget kezeltek így, káros mellékhatásról senki sem számolt be, pozitívról annál inkább. Az elmeszesedett erek takarításán, a plakkok leoldásán túl van, akinek a 2-es típusú diabétesze múlt el, vagy a magas vérnyomása, esetleg megnövekedett a nemi aktivitása – mondja a professzor. Tudja, hogy a törvények szerint ember csak törzskönyvezett, az Országos Gyógyszerészeti Intézet által engedélyezett gyógyszert kaphat. Vakcináját mégsem minősíttette gyógyszerré, mert nincs rá pénze.

Dr. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint lehetséges, hogy ez lesz az évszázad egyik legnagyobb felfedezése, ha engedélyezik.

– Drága és szigorú eljárás, amíg le nem zárul, addig nem forgalmazható a szer a szabályok szerint. Ha valamelyik családtagom kérné, akkor is ezt mondanám. Van olyan ismerősöm, aki megkapta a szérumot és pozitív hatásrólszámolt be, de ez szubjektív vélemény – mondta dr. Rácz Jenő.

Dr. Nyári Ildikó, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója nem zárja ki, hogy hatásos lehet a szérum, de nem lehet tudni, hogy 20 év múlva nem jelentkeznek-e káros mellékhatások.

Egy, a neve elhallgatását kérő, érszűkülettel küzdő orvos úgy nyilatkozott, hogy fél évvel ezelőtt adatta be magának a vakcinát. Eddig nem vett észre magán változást, igaz, gyógyszert is szed.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás

Kép: Az ajkai Fischli Jánosnak korábban magas volt a vérnyomása. Állítja, hogy a vakcinának köszönhetően javult mostanra az állapota (Fotó: Györkös József)

TOP 5