Skip to main content

Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának meghallgatásával folytatódott a Négy Mancs kontra Hungerit per október 18-án a Fővárosi törvényszéken. Helmut Dungler, a Négy Mancs Alapítvány elnöke nem jelent meg a tárgyaláson. Személyes megjelenés helyett egy írásbeli nyilatkozatot juttatott el a bírósághoz.

A Négy Mancs jogi képviselője azt is elmondta, hogy az állatvédő szervezet vezetőjét számos fenyegetés érte az utóbbi hónapokban, ezért sem valószínű, hogy meg fog jelenni a tárgyaláson.

Állítása szerint a sajtó által feltüzelt magyar lúdtenyésztők állnak a fenyegetések mögött.

Magyar József a tárgyaláson részletesen elmondta, hogy valamennyi európai és a magyar előírásnak megfelelően állítják elő termékeiket. Az áruk szabad mozgása az Európai Unió egységes piacának egyik szabadsága, a Négy Mancs tevékenysége ezt is akadályozza.

Hungerit Zrt. által a Négy Mancs ellen indított, 530 milliós kártérítési per következő tárgyalását februárban tartja a Fővárosi Törvényszék.

Forrás: http://www.agromonitor.hu/elelmiszer/37-elemiszer/8166-magyar-jozsefet-is-meghallgattak-a-negy-mancs-elleni-hungerit-perben-megfenyegettek-az-alapitvany-vezetjet

TOP 5