Skip to main content

P.D.: Kérlek mutasd be röviden a tevékenységeteket, mióta létezik a Cellux Csoport, kik a tagjai, hol lehet veletek és a programjaitokkal találkozni?

P.P.: A Cellux Csoport már 6 éve tevékenykedik. Célunk a társadalmilag, környezetileg felelős gondolkodásmód terjesztése, kommunikációja. Alakulásunkkor még az újrahasznosítás volt a fő eszközünk, azóta folyamatosan szélesítjük azt a kört, ami foglalkoztat minket (pl: gerillakertészet, gyerekkonyha programok) , s azoknak az eszközöknek a tárát, melyek segítségével a munkánkat végezzük.

Egyrészről a legkülönbözőbb témákban (gerillakertészet, ökodesign, gyerekkonyha, illusztrációs műhely, stb) tartunk workshopokat, másrészt keressük azokat a lehetőségeket, amikor nagyobb volumenű projektekben adhatjuk át tudásunkat, üzenetünket egy nagyobb közönség számára, komplex tervezői munkát végezhetünk: kiállítások tervezésében (Tükörben a Világ Kiállítás, Tudatos Vásárlók Áruháza), oktatási programok kidolgozásában vettünk részt az elmúlt években.

P.D.: Milyen programmal érkeztek a Bánkitóra idén, és azt milyen korosztálynak ajánljátok?

P.P.: Három workshopot fogunk tartani, ahol most csak az alapanyagok adottak - a témát a résztvevőkre bízzuk. Hulladékokat viszünk - de akár a fesztiválozók is hozhatják azt, amiből dolgozni szeretnének. Többek közt füzetek, pénztárcák, táskák, ékszerek készülhetnek a workshop vezetőinek segítségével.
Felnőtteknek, gyerekeknek, együtt érkező családoknak egyaránt ajánljuk a programot.

P.D.: Elmesélnéd-e a legkedvesebb bánkitós élményeteket?

P.P.: Nagyon szeretünk a Bánkitóra menni, csupa jó élmény fűz minket oda. Az egyik legkedvesebb tavalyi emlékünk, hogy a workshopunkra beült 2 középkorú férfi a szomszéd faluból. Elsőre azt hittük csak azért jönnek, mert ott van árnyék, vagy odaülnek egy kicsit szórakoztatni minket, aztán tovább is állnak, de végül maradtak majdnem négy órán át és gyártották a kitűzőket, táskákat, pénztárcákat! Ez igazán szuper élmény volt!

P.D.: A ti programjaitokon voltak-e bánki gyerekek a korábbi években? 

P.P.: Igen, gyerekek is, felnőttek is minden évben!

P.D.: A sajátotokon kívül te melyik programot várod leginkább a fesztiválon?

P.P.: Az esti, délutáni koncerteket, a hajnalig tartó táncot!

P.D.: Hoztok-e magatokkal bicajt Bánkra? 

P.P.: Mindenképp!

P.D.: A fesztivál után hol találhatnak meg titeket az érdeklődők?

P.P.: Legközelebb Panyolán, az ottani fesztiválon leszünk jelen. Utána pedig a Pozsonyi úti Noha Stúdióban tartunk gyerektábort, ősztől pedig gyerekeknek és felnőtteknek is tartunk rendszeres programokat itt. Minden információ megtalálható a weboldalunkon, illetve a facebookoldalunkon!

A tavalyi programról készült videó: http://vimeo.com/28515437

Az interjút készítette: Prechel Dorka

Forrás: http://bankitofesztival.blog.hu/2012/07/18/pais_panni_a_cellux_csoportrol_mesel

Kép forrása: http://szelforgocsaladihaz.blogspot.hu/2011_08_01_archive.html

TOP 5