Skip to main content

 

Családi házakra 500 ezertől 10 millió forintig, társasházak esetében lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig igényelhetnek mától energiahatékonysági hitelt, akik szeretnék felújítani lakásukat.

Kisebb felújításokra és nagyobb beruházásokra egyaránt igénybe vehető a nulla százalékos lakossági hitel, melyet akár húsz éves futamidővel is megköttethetnek a lakásfelújítás előtt állók – közölte a Magyar Fejelsztési Bank.

hirdetés

A hitel többféle felújításra igénybe vehető,

akár hőszigetelésre, fűtési korszerűsítésre, napkollektor és napelemek kiépítésére is lehet pályázni.

„A kormány kiemelten kezeli az energetikával kapcsolatos kérdéseket, melyek között azegyik legfontosabb a lakóépületek korszerűsítése, ezáltal az energiafogyasztás csökkentése. 

A Nemzetgazdaság Minisztérium ezért olyan hitelprogramot dolgozott ki az MFB-vel közösen, amely a lehető legszélesebb körben biztosít lehetőséget az energiahatékonysággal kapcsolatos beruházások elvégzésére" – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Mivel hitelhez további költségek nem tartoznak,

nincs kamat és árfolyamkockázat sem,

így a futamidő alatt csak a felvett összeget kell törleszteni. Családi házakra 500 ezer és 10 millió forintot, társasházi lakásokra 500 ezer és 7 millió forintot lehet felvenni.

Akit bővebben is érdekel, hogyan lehet az energiával úgy takarékoskodni, hogy akár százezreket is megspórolhassunk évente, az ide kattintva olvashat minderről bővebben, hisz a feleslegesen elhasznált energia sem más, mint hulladék...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás, A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5