Skip to main content

 

Egy egyszerű eszköznek köszönhetően jóval energiatakarékosabbá válik a teakészítés, illetve bármilyen folyadék (víz, kávé, tej, levesek stb.) felmelegítése. Az érdeklődés óriási, már 160 millió forintot gyűjtöttek össze a készítők.

A napjainkban használt vízforralási és melegítési módszerek (hagyományos elektromos vízforralók, gázos forralás, mikrós melegítés) egyik legnagyobb hátránya, hogy rengeteg energiát használnak el feleslegesen. Ez a tény inspirálta azt a német céget is, amely Miito nevű eszközével csökkentené a felhasználók villanyszámláját. A tervezők szerint az átlagos vízforralókhoz képest 17-24 százalékkal kevesebb áram szükséges ahhoz, hogy elérjük ugyanazt a hatást. Ráadásul a folyadékból is éppen csak annyit melegítünk fel, amennyire aktuálisan szükségünk van.

hirdetés

Az eszköz két részből áll: egy indukciós lapból, valamint egy fűtőszálból. A folyadékkal teli poharat vagy edényt a lap közepére kell helyezni, majd beletenni a fűtőszálat, és a lapon található gombbal bekapcsolni a szerkezetet, amely a hagyományos vízforralókhoz hasonlóan elektromos árammal hevíti fel a pohár tartalmát. A fejlesztők ígérete szerint 200 ml folyadék felmelegítéséhez 60 másodpercre, míg fél literhez 2,5 percre lesz szükség.

A fűtőszál tetejét egy speciális anyaggal vonták be, így a forralás végeztével könnyen kivehetjük azt a folyadékból, nem égeti meg a kezünket. Az eszköz nemcsak víz, de kávé, leves és szósz melegítéséhez is kiválóan alkalmas, egyetlen kitétel csupán, hogy a lapra csak olyan telitalpú edényt tegyünk, ami fémmentes anyagból készült.

A 90 euróért (kb. 28 ezer forint) előrendelhető Miito hatalmas siker a Kickstarteren, a célul kitűzött 150 ezer euró helyett már több mint 520 ezer eurót sikerült összegyűjteni – ez 160 millió forintot jelent –, és még két hétig tart az előrendelési kampány. Az érdeklődés akkora, hogy az első kör már lezárult, így a most rendelők leghamarabb 2016 áprilisában juthatnak majd hozzá az eszközhöz.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5