Skip to main content

 

Akadnak olyan emberek, akik sohasem adják fel. Ilyen Chen Xinyin is, aki karok nélkül művel földet és vezet háztartást Kínában, Chongqing-ban.

Az élet próbára tette ezt az embert, de nem keseredett el, bízott magában és abban az elképzelésében, hogy karok nélkül is tud úgy élni, mint épkézláb társai. Chen tudta, milyen különben az élet karokkal, hisz ő is „épen” született, 7 évesen azonban egy baleset során amputálni kellett felső végtagjait.

hirdetés

Addig, míg édesapja élt, nem is voltak különösebb gondjaik, halálával azonban édesanyjával maradt, aki ráadásul elég beteges is, szinte magát se tudta ellátni, így a kert művelése és a háztartás vezetése nem maradt másra, mint a karok nélküli, akkor még 20 éves Chenre.

A szükség nagy úr, mondhatnánk, így az időközben 48 évessé váló férfi teljes mértékben elsajátította a karok nélküli, egyedül a lábak és a száj használatával együtt járó életmódot, és mint ahogy a róla készült képek is tanúsítják, el tudja végezni azokat a feladatokat, melyekről nem is gondolnánk, hogy egyébként képes lenne. Még kosarat is fon, szájában tartva a kanalat eteti édesanyját, különben pedig földet művel és ellátja a tanyát, ahol állatokat is tart.

Mikor azt javasolták neki, hogy koldulásból tartsa el magát és beteg édesanyját, Chen felmordult, nem kell nekem ingyen pénz, a lábaimmal és képes vagyok véghezvinni azokat a feladatokat, amiket a kezemmel. Ma már megfelelően használja a kést vagy a bárdot, első alkalommal azonban felsértette a lábát, mikor vágni próbált, de ez sem vette el a „nyomorék” ember kedvét a további kísérletezgetéstől és attól az elképzelésétől, hogy teljes életet fog élni.

Ennek ellenére nap mint nap próbára teszi az élet, hisz télen pl. gyakran szenved a talpa a fagyástól, Chen mégsem adja fel. A róla készült fotósorozat egész Kínát megmozgatta, a sztorit közlő Daily Mail azonban nem írt arról, a férfi bármilyen segítséget kért vagy kapott volna. Vélhetően nem szorul rá...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5