Skip to main content

 

Sokkal többet vagyunk hajlandóak költeni azokra az ételekre, amikről azt gondoljuk, egészségesek. Bio, teljes kiőrlésű, csökkentett cukor-, zsír- és szénhidráttartalom. Sok élelmiszert azonban teljesen feleslegesen veszünk meg horror összegekért, mert egyáltalán nem egészségesek.

Az egészségünk megőrzése érdekében gyakran sokkal többet vagyunk hajlandóak költeni. Az egészséges termékek pedig sokkal drágábbak is lehetnek, mint az egyszerűbb, nem minőségi alapanyagokból készültek. Azonban nem minden esetben éri meg megvenni a drágább, egészségesnek hitt élelmiszereket. Sokszor ugyanis többet ártunk vele a szervezetünknek, mint amennyit használunk. Az Authority Nutrition - egészségügyi kutatókból és táplákozási szakértőkből, dietetikusokból álló online portál - gyűjtötte össze a következő élelmiszereket.

hirdetés

1. Alacsony zsírtartalom és barátai

Amikor megindult a harc a telített zsírok ellen, az élelmiszergyártók gőzerővel kezdtek el dolgozni azon, hogy zsírmentessé tegyenek egyes ételeket. A csökkentett zsírtartalom, illetve zsírmentes címkéktől óriási hasznot reméltek. Csakhogy az ily módon feldolgozott ételek borzasztó ízűek lettek, és ezt valahogy orvosolni kellett. Jött bele egy csomó cukor, amitől ugyan ehető az adott termék, de az korántsem egészséges. A telített zsírokról kiderült, hogy ártalmatlanok, viszont a hozzáadott cukrot tartalmazó ételek túlzott fogyasztása nem kedvez a szervezetünknek.

2. Salátaöntet

A zöldségek nagyon egészségesek, azonban sokan nem találják őket elég ízletesnek. Ezért például fűszeres dresszingeket, bolti önteteket tesznek rájuk. Ezek a dresszingek sok esetben tele vannak cukorral, plusz esetleg mesterséges kémiai anyagokkal. Így végeredményben - bár a zöldségek jót tennének - az ember bevisz a szervezetébe egy csomó káros anyagot. Ezek lenullázzák mindazt a pozitív hatást, ami a zöldségek elfogyasztásából fakad. Szóval mielőtt efféle öntetet vásárolnál, csekkold az összetevők listáját! Vagy csináld magad a dresszinget.

3. Gyümölcslé

Sokan azt hiszik, hogy a gyümölcslevek egészségesek. Hiszen gyümölcsből vannak. De azok a termékek, amiket a boltok többségében megvásárolhatsz, lehet, hogy sosem láttak gyümölcsöt. Sokszor csak mesterséges színezék, cukor, és aromák elegye az egész lé. Még a 100 százalékos gyümölcslevekkel is az a baj néha, hogy pont ami a szervezetednek a legjobb, a rostok, azok kerülnek ki belőle. Ami marad, az pedig csak a cukor. A cikk itt folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás

TOP 5