Skip to main content

 

Ebben a gazdaságban mindig lesz birka, már csak nagyapám emlékére is - állítja az agráron egyetemi tanulmányait végző fiatal gazda.

Varga Szabina nagyapja mellett szerette meg az állatokat és a tanyasi életet. Diplomája átvétele után nem is tud mást elképzelni, mint azt, hogy visszatér a gemzsei tanyagazdaságba, és ott fog gazdálkodni. De nemcsak beszél a jövőről az alább elérhető filmben, tesz is, tett is már a múltban azért, hogy elérje céljait.

hirdetés

Az ifjú hölgy 2012-ben már nyert a Fiatal gazda pályázaton, a támogatásból 12 hektár rezisztens almát telepített.

Jelenleg nagyapja és szülei hagyományait folytatja, mint elmondja a filmben, az állattartásból szeretne megélni. Szerencsére évek óta egyre több a fiatal gazda, folytatja, aki saját gazdálkodást indít, dacára a jelenkori nehézségeknek. Egyelőre az agráron még "kisebbséget" alkotnak évfolyamonként azok, akik saját gazdaságot szeretnének indítani, ez a kisebbség azonban évről évre növekszik.

A tanulmányok ellenére Szabina kiemeli, hogy leginkább mégis nagypapájától tudta, tudja megtanulni a birkatenyésztést, az állattartást. Sokan nem gondolnák, de ez egy nehéz szakma, nem könnyű a legeltetés, főleg nem az aszályos években. Ettől függetlenül az ifjú hölgy mindenféleképpen folytatja a gazdaság fejlesztését, hiszen mint megemlíti, nagypapájával már három éves korában kint volt a legelőn, ott szívta magába azt az állatszeretetet, ami által ma is csak a tanyán tudja elképzelni az életét.

Reméljük, egyre több ilyen fiatal gazda folytatja tevékenységét az országban, szerkesztőségünk egyet tehet értük, írunk róluk, hogy mások is kedvet kapjanak a tanyán való gazdálkodáshoz. Aki hasonló történetet ismer, annak levelét szívesen fogadjuk.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: a videó maga

A kép csak illusztráció

TOP 5