Skip to main content

Számos találgatás látott napvilágot, távozik-e a Tesco Magyarországról. Ha ebben nem is, abban biztosak lehetünk, hogy elnökük távozik a kereskedelmi lánc éléről. Miért?

Negyedmilliárd fonttal becsülték túl az eredményt, súlyos a baj.

Bejelentette távozását csütörtökön Sir Richard Broadbent, a Tesco elnöke, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal zuhant és a néhány hete kiderült, hatalmas mértékű előzetes eredménykalkulációs hiba is nagyobbnak bizonyult az eddig becsültnél.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat csütörtökön a Londoni Értéktőzsdén (LSE) bejelentette, hogy az augusztussal zárult hat hónapban az összes tételt tartalmazó adózás előtti eredmény 91,9 százalékkal 112 millió fontra (44 milliárd forintra) csökkent változatlan területű eladótérre számolva. Az egyszeri tételek és leírások kiszűrésével mért alapszintű adózatlan eredmény 46,6 százalékkal esett, 783 millió fontra.

A Tesco bejelentette azt is, hogy az idei üzleti évének első felére előzetesen kalkulált eredményét 263 millió fonttal becsülte túl. Korábban 250 millió fontos eredménytúlbecslésről volt szó.

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5