Skip to main content

Egy diák olyan rendszert készül piacra dobni, ami egy akvárium és néhány kishal segítségével dús és bőségesen termő fűszerkertet varázsol konyhájába.

Ha burjánzó fűszerkertre vágyik, csak egy akváriumot kell beszereznie, ha pedig már megvan, könnyűszerrel termővé fordíthatja. Semmi másra nincs szükség, csak hogy a halak csinálják, amihez legjobban értenek: úszkáljanak, egyenek, és ürítsenek. Ugyanis a halpiszok a kulcsa a zöldellő fűszerkertnek.

A teória nem újszerű, régóta ismert, hogy az akváriumra telepített növényzet meghálálja a halak által hátrahagyott „gondoskodást”, azonban egy 21 éves diák, Jack Ikard - a projektet kivitelező Aquasprouts alapítója - lakásbarát megoldással rukkolt elő, így az elegáns akvárium tetején zöldellő fűszererdő nem csak gasztronómiai élményeket nyújt, de designelemnek sem utolsó.

Ikard szerkezete a leülepedő halürüléket a növényzet számára tápanyaggá alakítja, miközben megszűri a halak vizét, így nem kell cserélni az akvárium szűrőjét, ami a hagyományos haltartás legutálatosabb mozzanata. Az ötletgazda szerint semmi bizarr nincs abban, hogy a házi aranyhal trágyázta salátát esszük az ebédhez, éppen ellenkezőleg: „mivel mi etetjük a halat, ellenőrzés alatt tartjuk a saját élelmiszerláncunkat, így teljesen vegyszermentes zöldségek termesztésére nyílik lehetőségünk.” Ikard közösségi finanszírozással igyekszik összegyűjteni a sorozatgyártáshoz szükséges 60 ezer dollárt, és nem is áll rosszul, hiszen már közel 50 ezret kalapozott össze. Ha a kampány sikerrel zárul, már a jövő év elejétől elindulhat az értékesítés.

via Huffingtonpost

Forrás

Kép

TOP 5