Skip to main content

A közösségi kertészkedés legősibb és egyben legolcsóbb formájának tekintik sokan a Szedd magad akciókat. Évről évre hírt adunk tehát e kezdeményezésekről, hogy aki szörpöt vagy lekvárt szeretne készíteni, egyben egy szép napot eltölteni a termőföldeken, hírt kapjon arról, mik is a lehetőségek.

Aki ismer további lehetőségeket, kommentben megírhatja, későbbiekben a cikk tartalmát bővítjük.

1. A Piliskert Kft. az egyik legnagyobb múltra visszatekintő „szedd magad”-os gyümölcstermesztő cég az országban. Két telephelyen cseresznye, meggy, kajszi, őszibarack, szilva és alma ültetvényekkel áll a közönség rendelkezésére. 

A dolinai kertben cseresznye, meggy, kajszi, őszibarack és alma, kiskovácsiban őszibarack, szilva és alma ültetvényeket találnak. A gyümölcstermelés szigorúan ellenőrzött körülmények között, környezetbarát technológiával történik. A fájták és érési idők illetve az aktuális árak az oldalon olvashatók.

Elérhetőségek:

Cím: 2013 Pomáz, Dolina puszta 0452 hrsz., http://www.eutudakozo.hu/miniweb/piliskert_kft/, Tel/Fax: 26/325-065

2. Zöldségeskerti "Szedd magad" is indult néhány éve Debrecen mellett. Szamóca, köszméte és őszibarack a Szabó Kertészetben, Dombos tanyán is szedhető, a növényi kultúra abszolút vegyszermentes. További információ itt érhető el.

3. Ugyan ez a lista 2010-ben készült, így nem lehet tudni, mennyire friss, érdemes azonban telefonon érdeklődni, hisz törökbálinti, egri, gyöngyösi, pátkai, székesfehérvári helyszínek is adottak.

4. Segíthet még a tájékozódásban ez a 2013-as táblázat is, további helyszínek és elérhetőségek is felsorolásra kerülnek.

5. Természetesen hírt adunk az eperföldek adta lehetőségekről is, itt érdemes bővíteni az információkat. Egyéb gyümölcsök, pl. málna, alma, dió és szőlő kapcsán pedig itt lehet érdeklődni

Jó befőzést kívánunk mindenkinek! 

Kép

TOP 5