Skip to main content

Jamie Oliver rendkívül egyszerű trükköt mutat be, hogyan lehet a burgonyát kis területen növekedésre ösztönözni.

Mint ahogy a rövid

, adott területen rekord méretűre növelhető a krumpli mennyisége, ha „szakmai szóhasználattal” élve, feltöltjük.

Vannak, akik városi legendának tartják ezt a módszert, mi azonban, - annak ellenére, hogy nem kívánnánk a kérdésben állást foglalni, működik, vagy sem -, megjegyeznénk, komolyabb tv csatornák, - és a Spektrum véleményünk szerint ilyen -, nem adnának le „marhaságokat”, ha nem ellenőrizték volna le, életképes-e az ötlet, vagy sem.

A puding próbája az evés, ahogy mondja az angol különben, így érdemes egy próbát tenni, akár a lakásunk erkélyén is, működik-e Jamie elképzelése, vagy sem.

Sokaknak kedvenc eledele uis a burgonya, így ha abból akár egy nagyobbacska erkélyen képesek lehetnénk akár csak 30 kilót megtermelni, értékelhető eredményhez juthatnánk, és a pénztárcánk se bánná. Jelenleg uis alig kapható már magyar krumpli a piacokon, annak is 200 forint a kilója.

Ahhoz azonban, hogy sikeresek legyünk a burgonytermesztésben, érdemes kikérni olyanok véleményet, akiknek kis helyen ez már sikerült. Ennek kapcsán érdemes elolvasni a kapcsolódó cikkek kommentjeit, és ott, vagy másoktól tanácsot kérni, milyen hibákat ne kövessünk el, ha a termesztésbe fognánk.

Kapcsolódó anyagok:

A helytakarékos krumplitermesztéshez elég 1 m2 is?

50 kiló krumpli fél négyzetméteren - A nagy átverés?

Kép

TOP 5