Skip to main content

A Tescónál azt mondják, csak egyedi esetekben fordulhat elő, hogy egy-egy bolt részlegvezetője rossz utasítást ad - írja a Híradó.hu.

Egy volt áruházi dolgozó azt állítja, hogy ecetes és hipós vízzel mossák le a húsokat több hazai boltban is, hogy a lejárati időnél tovább tudják árulni azokat. A Tesco szerint bárki visszaviheti hozzájuk a húst, ha nem elégedett, és a vételár dupláját kapja vissza.

Hipós, esetleg ecetes ronggyal kellett áttörölnünk a hústermékeket – mondta egy neve elhallgatását kérő egykori Tesco-dolgozó az MTI Hírcentrumnak. Hozzátette: több áruházláncnál is dolgozott már, és több helyen is előfordult: főnökei arra utasították, hogy a lejárt húst ne dobja ki. A témában a Hír TV is bemutatott egy rejtett kamerás felvételt. Szerintük négy hazai Tescóban is lejárt húsokat értékesítenek különböző trükkökkel.

Dömölki Lívia élelmiszer-biztonsági szakértő szerint a romlott vagy hipóval átmosott hús nagyon veszélyes, amely komoly egészségkárosodást okozhat. A húsmérgezés az egyik legsúlyosabb dolog – fogalmazott, majd hozzátette: az a jobbik eset, ha a hús büdös, mert akkor nem eszi meg a fogyasztó, hanem visszaviszi az áruházba.

A Tescónál azt mondják, csak egyedi esetekben fordulhat elő, hogy egy-egy bolt részlegvezetője rossz utasítást ad. Pálfalvi Márta kommunikációs vezető hangsúlyozta: arra kérik a dolgozókat, azonnal jelentsék, ha ilyenről tudomást szereznek. Ezt többféle csatornán, anonim módon is megtehetik, így semmiféle hátrányuk nem származhat, mert nem derül ki a személyazonosságuk. Hozzátette: minden bejelentést kivizsgálnak.

A Tesco egyébként plakátokon is hirdeti, hogy garanciát vállal a húsokra. Eszerint a vevő bármikor visszaviheti az árut, ha nem elégedett és a vételár dupláját kapja vissza.

Forrás: Vedd a Magyart

TOP 5