Skip to main content

Hernádszentandrás. Szőke András és Bede Róbert a TV Paprika ismert mesterszakácsa főz 2012. szeptember 21-én délelőtt 10 órától Hernádszentandráson. A szabadtéri Főző Show-t a helyi Tanoda udvarán szervezik, ahová többféle korosztályból érkező csapatok is regisztrálták magukat, mert szeretnék ellesni a mesterpáros fogásait, megismerni Hernádszentandrás és a bio zöldségek ízeit.

Szőke András, színész, filmrendező, ismertebb nevén Szőke kapitány, nem először fordul már meg Hernádszentandráson. A kapcsolatfelvétel a színész rendezővel – akiről kevesen tudják, hogy a gyógynövény feldolgozás és használatukkal való gyógyítás rendszeres gyakorlója – még tavaly ősszel kezdődött. A biocsapat tavasszal járt Taliándörögdön, június elején – pedig Szőke András töltött egy napot a Hernád menti településen. Szőke András elkötelezett híve a helyi termékeken alapuló gazdálkodásnak, ezért is támogatja a BioSzentandrás programot.

Üveges Gábortól, Hernádszentandrás polgármesterétől megtudtuk a pénteki Főző Show-ra többek között eddig a Budapesti Corvinus Egyetem csapata, a biotermesztés iránt érdeklődő térségi kertbarátok, a helyi Hernád-völgyi Tanoda, a református nagytiszteletű úr vezetésével felálló Hittanosok, a Körjegyzőségi „Hivatalosok”, valamint végül, de nem utolsósorban BioSzentandrás válogatottja jelezték aktív részvételi szándékukat.

Abaúj általános és középiskoláiból is érkeznek érdeklődő diákok előreláthatólag szép számmal, ugyanis a hernádszentandrási program célja az is, hogy az egészséges életmód kialakulása, a föld kincseinek és értékének a szeretete minél előbb része legyen a felnövekvő generáció mindennapjainak.

A nyilvános eseményen a csapatok és sztár páros a rendelkezésre álló BioSzentandrás alapanyagokból saját kreativitásuk alapján, szabadtűzhelyen ételt készítenek a közönség és természetesen önmaguk örömére.

A résztvevők információkat kapnak a BioSzentandrás program aktuális állásáról, jövőbeni bővülésének irányairól, megkóstolhatják azt a 8-10 különlegességet, melyeket a Mintakertből származó alapanyagokból készítettek a helyi BioKonyha mesterei és jövőre a kínálati paletta szerves részét alkotják majd.

A szakemberektől az általuk prezentált Főzőbemutatón túl hallhatnak majd az előkészítés technológiájáról, a főzéstechnikákról, a bio alapanyagok tulajdonságiról, az egészséges életmódról, a vidék és Hernádszentandrás növénytermesztési és gasztronómiai lehetőségeiről, a helyi termékek fontosságáról. Mindehhez hozzájárul még a sztárpáros szórakoztató, humoros egyénisége, ami felejthetetlen élményt biztosít a részvevő csapatoknak, és az érdeklődőknek egyaránt.

Forrás: http://www.boon.hu/szoke-kapitany-es-bede-robert-foz-bioszentandrason/2080858

TOP 5