Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
miami repülő autó légitaxi Paramount Miami Worldcenter TENGERSZINT-EMELKEDÉS
2019 május 22, szerda 59

Repülő autóknak épül parkolóhely egy, a tengertől fenyegetett városban

Az óceánok és tengerek, a globális felmelegedéssel összefüggésben emelkedő vízszintjének problémája már jó ideje ismert, számos tengerparti lakott területet fenyegető jelenség.
műanyag tányér evőeszköz szívószál fültisztító pálcika tiltás Európai Unió
2019 május 22, szerda 38

2021-től az EU betiltja az egyszer használatos műanyagok egy részét

Az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa a műanyagszennyezéssel szembeni fellépés jegyében tilalmat fogadott el bizonyos egyszer használatos műanyagokra vonatkozóan - közölte az uniós tanács.
Csernobil biodiverzitás nukleáris katasztrófa atomenergia
2019 május 20, hétfő 52830

Senki sem számított arra, mivé változtatja Csernobilt a katasztrófa

A több mint 30 évvel ezelőtt bekövetkezett csernobili atomerőmű-baleset radioaktív öröksége sem tudta térdre kényszeríteni az életet – erre jutott egy idén márciusban megrendezett konferencia, ahol az elmúlt években összegyűjtött adatokat értékelték a kutatók.
nemzeti autóbusz stratégia közösségi közlekedés
2019 május 20, hétfő 134

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modernre a közösségi közlekedésben

A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Újabb cég mellőzi csomagolásában a műanyagot

 2019 május 15, szerda  386
A dél-tiroli (Olaszország) Vog konzorcium tagja, a Biosüdtirol szövetkezet már kartonba csomagolja bioalmáit a műanyag tálca és a feszített fólia helyett.

Egymillió facsemetét ültettek el Észak-Magyarországon

 2019 május 15, szerda  935
Egymillió facsemetét ültetett el a Bükk és a Zemplén erdeiben a miskolci székhelyű Északerdő Zrt. - közölte a társaság az MTI-vel.

Ez a műanyag mentheti meg a világot

 2019 május 13, hétfő  685
Állítólag sikerült létrehozni egy teljesen újrahasznosítható műanyagot, amely molekuláris szinten szétszedhető és újra összerakható, továbbá a minőség romlása nélkül tudnak újabb tárgyat létrehozni belőle.

Egy apró élőlény kétszer nagyobb kárt tesz a fenyvesekben, mint az erdőtűz

 2019 május 13, hétfő  575
Már nem az egyre nagyobb, és a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban előforduló erdőtüzek jelentik a legnagyobb fenyegetést egyes skandináv erdőségekben, hanem valami egészen más - írja a Bloomberg.

Művészeti installáció a globális műanyagfogyasztásról és az óceánszennyezésről

 2019 május 11, szombat  894
Az idei milánói Design Week keretében megrendezett Fuori Salone kiállítása adott otthont annak az installációnak, amely a globális műanyagfogyasztásra és óceánszennyezésre hívja fel a figyelmet. Az óceáni szemétszigetek mostanra a világ második legnagyobb kiterjedésű államává váltak Oroszország után.

Felrobbantotta a tőzsdét Leonardo DiCaprio húsmentes hamburgert gyártó cége

 2019 május 06, hétfő  645
A Beyond Meat nevű céget, amelyben érdekeltsége van az amerikai színésznek is, a héten vitték tőzsdére, ám arra senki sem számított, hogy az eredeti részvényárhoz képest - napok alatt - 163 százalékkal többet fognak érni a papírok – írja a MarketWatch.

Minden egyes kifogott brit garnélarák tele volt kokainnal

 2019 május 06, hétfő  9737
Brit kutatók vizsgálták az ország keleti térségének természetes vizeit, és megdöbbentek, amikor az összes kifogott garnélarákban kokain maradványokat találtak, amely a mintákban szintén jelen lévő ketaminhoz hasonlóan tudatmódosító hatása miatt igen kedvelt drognak számít.

Természetvédők: elfogadhatatlanok a multiknak adott előjogok

 2019 május 02, csütörtök  457
Elfogadhatatlannak és tisztességtelennek tartja a Magyar Természetvédők Szövetsége az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodásba (CETA) foglalt befektetési bírósági rendszert (ICS), ezért a szervezet a megállapodás elutasítását kéri a kormánytól és az Országgyűléstől.

A kormány idén 600 millió forintot biztosít a méhészek támogatására

 2019 május 02, csütörtök  244
Hatszázmillió forintot biztosít idén a kormány a méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére, amelyre a méhészek a kérelmeket a tervek szerint nyáron nyújthatják majd be elektronikusan - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden, a Méhek napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jön a szemenként felcímkézett krumpli

 2019 április 29, hétfő  505
Darabonként kell megjelölni hamarosan az eladásra kínált krumplit Lengyelországban, miután a mezőgazdasági tárca erre vonatkozó rendeletet adott ki az áru jobb nyomon követhetősége érdekében.

Szelfipózba vágták magukat a gorillák, miután meglátták a telefont

 2019 április 29, hétfő  644
A vadőrnél lévő mobiltelefont meglátva "vágta pózba" magát az a két nőstény gorilla, amely két lábra állva szelfizett gondozóival a múlt hétvégén a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Parkban.

Eltorlaszolták a londoni tőzsdét a környezetvédő tiltakozók

 2019 április 26, péntek  224
A Londoni Értéktőzsde (LSE) bejáratát torlaszolták el csütörtökön a Londonban hosszú ideje folyamatosan tiltakozó környezetvédelmi aktivisták. A csoport bejelentette, hogy a demonstrációsorozat utolsó napján a londoni City pénzügyi központjában igyekszik minél nagyobb felfordulást okozni.

Több bokorlakó énekesmadárral jobban lehetne védekezni a poloskainvázió ellen

 2019 április 26, péntek  430
Ha sokkal több bokorlakó énekesmadár - mint a barátposzáta, a kis poszáta, a fülemüle vagy a vörösbegy - élne például Budapesten, akkor biológiai úton lehetne védekezni a poloskainvázió ellen - mondta Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A párizsi éttermekben már megbírságolják, ha késik a vendég

 2019 április 23, kedd  326
A francia főváros kávézói és éttermei úgy döntöttek, hogy követik a szállodák és vendégházak döntését, vagyis bevezetik a különdíjat azoknál a vendégeknél, akik nem jelennek meg a lefoglalt időben, vagy az utolsó pillanatban törlik asztalfoglalásukat.

Megmutatjuk, mi fog történni, ha a Föld összes jege elolvad

 2019 április 23, kedd  6675
2015-ben a NASA azt találta, hogy a tengerek szintje a vártnál gyorsabb ütemben emelkedik. Animáción mutatták meg, milyen hatással lesz ez a földrészek arculatára.