Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
esőerdő Rainforest Connection Kalifornia okostelefon védelem
2019 június 24, hétfő 87

Öreg mobilokkal harcolnak az illegális fakitermelés ellen

A régi okostelefonok és a legújabb technológiák kombinációjával harcolhat az emberiség az illegális esőerdő-irtások ellen.
2019 június 24, hétfő 88

Zsúfoltság miatt kezdték el gyilkolni egymást a neolitikum városában

Körülbelül 8-9000 évvel ezelőtt a mai Törökország területén, a neolitikumban élő embereknek különös körülmények között teltek a napjai.
medve farkas Szlovénia
2019 június 17, hétfő 210

Megtizedelik a medvéket és a farkasokat Szlovéniában

A túlszaporodott medvék és farkasok megritkításáról fogadott el törvényjavaslatot a szlovén kormány.
klímaváltozás fészforgatókönyv Amazonas menekülés emberi civilizáció
2019 június 17, hétfő 873

Egymilliárd embernek kell elhagynia az otthonát a klímaváltozás miatt

Ausztrál kutatók kidolgozták az emberi civilizáció legrosszabb forgatókönyvét, amely szerint az éghajlatváltozás három évtizeden belül drasztikusan megváltoztatja a bolygó mindennapjait.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Repülő autóknak épül parkolóhely egy, a tengertől fenyegetett városban

 2019 május 22, szerda  372
Az óceánok és tengerek, a globális felmelegedéssel összefüggésben emelkedő vízszintjének problémája már jó ideje ismert, számos tengerparti lakott területet fenyegető jelenség.

2021-től az EU betiltja az egyszer használatos műanyagok egy részét

 2019 május 22, szerda  281
Az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa a műanyagszennyezéssel szembeni fellépés jegyében tilalmat fogadott el bizonyos egyszer használatos műanyagokra vonatkozóan - közölte az uniós tanács.

Senki sem számított arra, mivé változtatja Csernobilt a katasztrófa

 2019 május 20, hétfő  290635
A több mint 30 évvel ezelőtt bekövetkezett csernobili atomerőmű-baleset radioaktív öröksége sem tudta térdre kényszeríteni az életet – erre jutott egy idén márciusban megrendezett konferencia, ahol az elmúlt években összegyűjtött adatokat értékelték a kutatók.

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modernre a közösségi közlekedésben

 2019 május 20, hétfő  315
A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

Újabb cég mellőzi csomagolásában a műanyagot

 2019 május 15, szerda  555
A dél-tiroli (Olaszország) Vog konzorcium tagja, a Biosüdtirol szövetkezet már kartonba csomagolja bioalmáit a műanyag tálca és a feszített fólia helyett.

Egymillió facsemetét ültettek el Észak-Magyarországon

 2019 május 15, szerda  1588
Egymillió facsemetét ültetett el a Bükk és a Zemplén erdeiben a miskolci székhelyű Északerdő Zrt. - közölte a társaság az MTI-vel.

Ez a műanyag mentheti meg a világot

 2019 május 13, hétfő  905
Állítólag sikerült létrehozni egy teljesen újrahasznosítható műanyagot, amely molekuláris szinten szétszedhető és újra összerakható, továbbá a minőség romlása nélkül tudnak újabb tárgyat létrehozni belőle.

Egy apró élőlény kétszer nagyobb kárt tesz a fenyvesekben, mint az erdőtűz

 2019 május 13, hétfő  701
Már nem az egyre nagyobb, és a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban előforduló erdőtüzek jelentik a legnagyobb fenyegetést egyes skandináv erdőségekben, hanem valami egészen más - írja a Bloomberg.

Művészeti installáció a globális műanyagfogyasztásról és az óceánszennyezésről

 2019 május 11, szombat  1024
Az idei milánói Design Week keretében megrendezett Fuori Salone kiállítása adott otthont annak az installációnak, amely a globális műanyagfogyasztásra és óceánszennyezésre hívja fel a figyelmet. Az óceáni szemétszigetek mostanra a világ második legnagyobb kiterjedésű államává váltak Oroszország után.

Felrobbantotta a tőzsdét Leonardo DiCaprio húsmentes hamburgert gyártó cége

 2019 május 06, hétfő  812
A Beyond Meat nevű céget, amelyben érdekeltsége van az amerikai színésznek is, a héten vitték tőzsdére, ám arra senki sem számított, hogy az eredeti részvényárhoz képest - napok alatt - 163 százalékkal többet fognak érni a papírok – írja a MarketWatch.

Minden egyes kifogott brit garnélarák tele volt kokainnal

 2019 május 06, hétfő  9968
Brit kutatók vizsgálták az ország keleti térségének természetes vizeit, és megdöbbentek, amikor az összes kifogott garnélarákban kokain maradványokat találtak, amely a mintákban szintén jelen lévő ketaminhoz hasonlóan tudatmódosító hatása miatt igen kedvelt drognak számít.

Természetvédők: elfogadhatatlanok a multiknak adott előjogok

 2019 május 02, csütörtök  563
Elfogadhatatlannak és tisztességtelennek tartja a Magyar Természetvédők Szövetsége az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodásba (CETA) foglalt befektetési bírósági rendszert (ICS), ezért a szervezet a megállapodás elutasítását kéri a kormánytól és az Országgyűléstől.

A kormány idén 600 millió forintot biztosít a méhészek támogatására

 2019 május 02, csütörtök  397
Hatszázmillió forintot biztosít idén a kormány a méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére, amelyre a méhészek a kérelmeket a tervek szerint nyáron nyújthatják majd be elektronikusan - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden, a Méhek napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jön a szemenként felcímkézett krumpli

 2019 április 29, hétfő  641
Darabonként kell megjelölni hamarosan az eladásra kínált krumplit Lengyelországban, miután a mezőgazdasági tárca erre vonatkozó rendeletet adott ki az áru jobb nyomon követhetősége érdekében.

Szelfipózba vágták magukat a gorillák, miután meglátták a telefont

 2019 április 29, hétfő  779
A vadőrnél lévő mobiltelefont meglátva "vágta pózba" magát az a két nőstény gorilla, amely két lábra állva szelfizett gondozóival a múlt hétvégén a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Parkban.