Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
2018 június 23, szombat 19

A méhek tudják a legtöbbet a semmiről

Bizonyossá vált, hogy nem csak az ember és néhány fejlettebb faj gondolkodik el az absztrakt matematikai fogalmakon vagy épp a létezés dilemmáján.
2018 június 23, szombat 17

Itt jöhet el először az apokalipszis a vízhiány miatt

Minden idők legnagyobb vízkrízise elé néz India - írja a The Statesman. Egy friss jelentés szerint már most milliós nagyságrendűre tehetők azoknak a száma, akik nem jutnak elegendő mennyiségű, illetve megfelelő minőségű ivóvízhez.
2018 június 13, szerda 283

Mire keresnek rá a gyerekek a neten?

A Kaspersky Lab a gyerekek internetes viselkedéseiről szóló riportja szerint a gyerekek által keresett videók 17 százaléka felnőtt tartalom volt.
2018 június 13, szerda 318

Jönnek a bankkártya nélkül működő ATM-ek

Egyre elterjedtebb a mobilos fizetés, ezért várhatóan a közeljövőben a legtöbb ATM-et is felszerelik ezzel a funkcióval, így többé nem lesz szükség bankkártyára, ha pénz szeretnénk felvenni.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Megoldódni látszik az Egyiptom és Etiópia közti patthelyzet

 2018 június 11, hétfő  424
Egyiptom és Etiópia megállapodott vasárnap abban, hogy rendezik vitáikat az utóbbi által a Níluson megépítendő vízi erőművel kapcsolatban. Kairó ugyanis attól tart, hogy a létesítmény veszélyeztetni fogja Egyiptom vízellátását.

Hőbomba: nem lesz elég a jégkrém nyáron

 2018 június 11, hétfő  236
Nem bírnak lépést tartani a gyártók a kereslettel, ezért jégkrémhiányra kell számítani Európában az idei nyáron.

Az okok egyszerűek, miért bukik a Subway

 2018 június 11, hétfő  1090
Kevesen gondolnák, de jelenleg a Subway a világ legnagyobb étteremlánca a maga 44 ezer boltjával, az Egyesül Államokban pedig több helyszínen üzemel, mint a McDonald's és a Starbucks együttesen.

Rekordmennyiségű mikroműanyag úszik a Földközi-tengerben

 2018 június 11, hétfő  203
Rekordmennyiségű mikroműanyag található a Földközi-tengerben. A Természetvédelmi Világszervezet (WWF) pénteki jelentése szerint az apró műanyagrészecskék koncentrációja csaknem négyszer akkora, mint a Csendes-óceán északi részén: négyzetkilométerenként csaknem 1,25 millió részecske van a vízben.

Hollandiában már nyomtatják a házakat

 2018 június 08, péntek  974
A hollandiai Eindhovenben épülnek a világ első olyan lakóházai, amelyek felhúzásához háromdimenziós nyomtatót használnak. Az új technológia a kőműves munkát váltja ki – adta hírül a The Guardian brit napilap.

Bizonyítékot talált a NASA: tényleg lehetett élet a Marson

 2018 június 08, péntek  480
Szerves vegyületek gazdag lelőhelyét mutatta ki a Mars felszínén, és a légköri metán szezonális változását észlelte az amerikai űrkutatási hivatal Curiosity marsjárója, ami az eddigi legerősebb bizonyíték arra, hogy a Föld szomszédján élet létezhetett.

Globális vízhiány: van egy ország, amely már rég megoldotta a problémát

 2018 június 07, csütörtök  1411
Egyre több ország szembesül azzal a problémával, hogy kezdenek kifogyni az ivóvízből, pedig ezt már évekkel korábban látni lehetett, mégsem tettek komoly lépéseket a vízhiány megoldására.

Hétköznapi változtatásokkal is korlátozni tudnánk a felmelegedést

 2018 június 06, szerda  298
Másfél Celsius-fokban lehetne korlátozni a globális felmelegedést, ha olyan hétköznapi dolgokon változtatnánk, mint az utazás módja, a házak fűtése és hűtése - állapította meg egy új nemzetközi kutatás.

A fiúk vagy a lányok hajlamosak-e jobban az okostelefon-függőségre?

 2018 június 06, szerda  226
A lányok kétszer annyira hajlamosak az okostelefon-függőségre, mint a fiúk, ami abból adódhat, hogy többet használják a közösségi médiát és az üzenetküldő szolgáltatásokat - ezt állapította meg egy kedden közétett dél-koreai tanulmány.

Akkora szmog van a városban, hogy inkább újat építenek helyette

 2018 június 04, hétfő  489
Gigantikus volumenű beruházásba fognak bele hamarosan a Fülöp-szigeteken: egy komplett új várost akarnak felhúzni majdnem a semmiből.

Közel 3 milliót fizet egy amerikai állam annak, aki odamegy dolgozni

 2018 június 03, vasárnap  11300
Vermontba évente több mint 10 millió turista látogat el, de hiába virágzó ágazat a turizmus, egyre kevesebb ember él az amerikai államban.

Az adatvédelem helyett a tinik miatt bukhat a Facebook

 2018 június 02, szombat  5578
Jó ideje nem titok, hogy a köreikben egykoron szenzációnak számított Facebook egyre kevésbé érdekli a tinédzsereket, ezt most a Pew Research Center a tinik közösségi média használatát firtató kutatása is újból megerősítette.

Több mint ezerre nőtt a vadon élő hegyi gorillák száma

 2018 június 02, szombat  216
Több mint 1000-re emelkedett a vadon élő hegyi gorillák száma, vagyis többszörösére nőtt az elmúlt három évtizedben a kihalás szélén élő állatfaj populációja, dacára a vadorzásnak, a polgárháborúknak, és élőhelyük zsugorodásának - közölte csütörtökön a lipcsei Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézet.

Kaliforniában már rollert is bérelhetünk a helyi közlekedéshez

 2018 május 31, csütörtök  182
A héten 150 millió dolláros finanszírozást kapott a Bird a Sequoia Capitaltól, és ezzel kapitalizációja elérte az egymilliárd dollárt.

Egy ország akár örökre betilthatja a Facebookot

 2018 május 31, csütörtök  1132
Kellemetlen hírt kaptak Pápua Új-Guinea facebookozói, a kormány ugyanis egy négyhetes periódusra elérhetetlenné fogja tenni Mark Zuckerberg közösségi hálózatát a szigetországban.