Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
2018 augusztus 20, hétfő 75

Egy japán cég robotok helyett gondolkodó autókat gyártana

A japán Ascent Robotics startupot 2016-ban alapították, és önvezető autókhoz gyárt szoftvereket. Csak idén már 18 millió dollárnyi tőkét gyűjtöttek a befektetőktől, a tervek szerint 2020-ra pedig el is készül a vállalat első, teljesen üzemképes mesterséges…
2018 augusztus 17, péntek 6977

Beteljesedett egy 1912-ben megjelent rémisztő jóslat

Százhat évvel ezelőtt egy ijesztő jóslatot tartalmazó írás jelent meg egy új-zélandi napilapban. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy az alig néhány soros cikkecske előrevetítette mindazt, amivel mára az egész emberiség szembesült: a globális felmelegedést.
2018 augusztus 16, csütörtök 244

Lefújták az Egyesült Államok legnagyobb szélerőművének építését

Mégsem épül meg Oklahomában az a szélerőmű, mely az Egyesült Államok legnagyobbika lett volna, írja az InsideClimateNews hírportál.
2018 augusztus 14, kedd 304

A felmelegedés miatt már a sarkvidék is lángra kap

Tíz év alatt csaknem tízszeresére nőtt a sarkvidéki futótüzek száma Oroszországban, a NASA két műholdja mintegy 10 ezer "forró pontot" mutatott ki az orosz sarkvidéken ebben az évben augusztus elejéig.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Ügyes trükkel harcol Franciaország a műanyag szemét ellen

 2018 augusztus 14, kedd  316
Bónusz-malusz rendszer bevezetését tervezi a jövő évtől a francia kormány, hogy a fogyasztókat a pénztárcájuk révén bírja rá az újrahasznosított termékek használatára.

Rekordot döntött a gyilkosságok száma a dél-amerikai országban

 2018 augusztus 10, péntek  723
Rekordszámú, 63 880 gyilkosságot követtek el tavaly Brazíliában, 2,9 százalékkal többet, mint tavalyelőtt.

Ez az áttörés elsöpörheti a benzint és a dízelt, itt az új üzemanyag

 2018 augusztus 10, péntek  50096
Nagy áttörést értek el az energiaforrásként szolgáló hidrogén szállításában az ausztrál kormány tudományos ügynökségének (CSIRO) kutatói.

Autómentes lesz, egyben zöld homlokzattal rendelkezik az új IKEA áruház

 2018 augusztus 09, csütörtök  340
A vásárlói szokások változása miatt a belvárosban, teljesen autómentes, zöld homlokzatú áruházat nyit a svéd bútoróriás, az IKEA Bécsben.

Az éhségtől elgyötört jegesmedve már a műanyag zacskót is megeszi

 2018 augusztus 09, csütörtök  442
A műanyaghulladékok elárasztják bolygónkat, gyakorlatilag nincs már olyan hely a világon, ahová a szemét nem jutott volna el.

A magyar méhállomány fele elpusztulhatott

 2018 augusztus 06, hétfő  986
Tavasszal, a napraforgó virágzása idején a magyar méhcsaládok fele odaveszett - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádiónak.

Alakul a Facebook társkeresője

 2018 augusztus 06, hétfő  2770
Idén májusban a Facebook sokakat meglepve bejelentette az egyetlen olyan szolgáltatást, ami jelenleg nyilvánvalóan hiányzik a portfóliójából: a társkeresőt.

A gazdája életét megmentő Theo lett az év macskája

 2018 augusztus 04, szombat  409
Theót, a beteg gazdáját segítő, néhány napja elpusztult fehér macskát választották az év macskájának Nagy-Britanniában, a díjakat csütörtökön adták át a londoni Savoy Hotelben rendezett ünnepségen.

Gyilkos hőhullámok fogják tizedelni az emberiséget

 2018 augusztus 02, csütörtök  1180
Drasztikusan megnőhet a hőhullámokkal összefüggő halálozások száma a világ bizonyos részein 2080-ra, amennyiben az emberek nem tudnak alkalmazkodni az egyre emelkedő hőmérsékletekhez - figyelmeztetnek kutatók, rámutatva, hogy a szükséges intézkedések megtételével ugyanakkor csökkenthető a szélsőséges hőséggel összefüggő többlethalálozások kockázata.

Újabb súlyos, eddig ismeretlen gond merült fel a műanyag hulladékok szennyezése kapcsán

 2018 augusztus 02, csütörtök  815
Üvegházhatású gázokat, köztük metánt és etilént bocsátanak ki a mindennapos tárgyakban használt műanyagok, ha napfény éri őket - mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukban arra is felhívták a figyelmet, hogy az ilyen forrásból származó üvegházhatású gázkibocsátást eddig nem vették figyelembe a klímakutatásokban.

Meghirdették a világ legjobb állását: csokikóstolókat keres a Ferrero

 2018 július 31, kedd  2327
A világ legédesebb munkalehetőségét kínálja a Ferrero. Az olasz édességgyártó 90 csokoládékóstolót keres, akik kakaót, mogyorót és a csokoládékészítés egyéb alapanyagait tesztelhetik a jövőben.

2019-ben bárki beköltözhet a holland ökofaluba, aki meg tudja fizetni

 2018 július 31, kedd  630
A következő év nyarán már költözhetők az új holland ökotelepülés otthonai Hollandiában, Amszterdamtól félórányira, Almere közelében.

Többen követnek el öngyilkosságot a globális felmelegedés miatt

 2018 július 26, csütörtök  462
Összefügghet a globális felmelegedés és az öngyilkosságok arányának növekedése Mexikóban és az Egyesült Államokban egy friss kutatás szerint.

Elkészült a műanyag zacskó, ami megmentheti a világot

 2018 július 26, csütörtök  3079
Chilei mérnökök bemutatták új fejlesztésüket, egy vízben oldódó, olajszármazékoktól mentes műanyag bevásárló zacskót.

Belehaltak a szelfibe - az idei halállista legdurvább esetei

 2018 július 23, hétfő  9414
Amióta vannak kamerás mobilok, azóta létezik a szelfi fogalma, és azóta vannak olyanok, akik extrém körülmények között próbálnak magukról fotókat készíteni.