Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
2018 december 16, vasárnap 9

Tudja-e, hogy melyik a világ legfenntarthatóbb városa?

Egy svéd kisváros, Uppsala nyerte el a Vadvédelmi Világalap (WWF) Egy bolygó városi kihívását (One Planet City Challenge).
2018 december 15, szombat 1399

100 ezer dollárt kap, aki egy évig bírja okostelefon nélkül

A Vitaminwater 100 ezer dollárt ajánl annak, aki megfelel a kihívásnak, ehhez egy bejegyzést kell tenni a közösségi médiában, felvázolni, hogy az okostelefon használat helyett mivel tölti ki azt a bizonyos egy évet – állítja a CNBC.
2018 december 12, szerda 194

A korallok felvették a harcot a melegedéssel

Csaknem 200 korallfajt azonosítottak a kutatók az ausztrál Nagy-korallzátony mélyebben fekvő régiójában, amelyről eddig úgy vélték, hogy a virágállatok nagyjából 30 fajának otthona - derült ki egy új tanulmányból.
2018 december 11, kedd 397

Valami fura dolog történik a képernyő előtt ülő gyerekek agyával

Egy új kutatás szerint a digitális képernyő előtt töltött túl sok idő hatással van a gyerekek agyának fejlődésére: az amerikai gyermekorvosok nem tanácsolják a kisgyerekek digitálismédia-használatát.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Két finn vállalat oldhatja fel a dilemmát: készül a lebomló szívószál

 2018 december 10, hétfő  101
Újrahasznosítható és biológiailag lebomló szívószálat fejleszt a finn Stora Enso, a világ egyik legnagyobb papírgyára, amely a Sulapac nevű helyi start-up vállalkozással együttműködve veszi fel a harcot a műanyagszennyezés globális problémájával.

Ha halbőrből készítesz táskát, kígyók és krokodilok menekülhetnek meg

 2018 december 09, vasárnap  192
Előremutató divatkezdeményezésről számol be Kenyából a Reuters és az Africanews. Egy helyi, halalapú élelmiszereket előállító cégnél mostantól az eddig semmire nem hasznosított halbőrök is fontosak lehetnek.

Mint a pestis, úgy gyilkol a légszennyezettség

 2018 december 08, szombat  176
Tavaly 1,24 millió ember halálát okozta a szennyezett levegő Indiában - olvasható egy új tanulmányban, amely a Lancet Planetary Health folyóiratban jelent meg csütörtökön.

Hongkong a tengeren építené meg a modern Atlantiszt

 2018 december 08, szombat  210
A hongkongi kormány műszigeteket építene a tengerre, így oldaná meg a lakhatási gondokat. Összesen 1700 hektárt szeretnének így elérhetővé tenni, ez pedig a történelem legnagyobb ilyen típusú építészeti projektje lenne.

Medveriasztó sprével fújta le az Amazon raktári dolgozóit egy robot

 2018 december 07, péntek  464
Huszonnégy dolgozót kellett kórházba szállítani az Amazon New Jersey-ben működő raktárbázisról, miután egy, egyelőre meg nem nevezett roboteszköz lefújta azokat medveriasztó sprével - írja a The Inquirer.

Kettőt tippelhet, mibe csomagolták az értelmetlen műanyagfelhasználásról szóló könyvet

 2018 december 06, csütörtök  112
Egy kicsit kiakadt Martin Dorey, amikor meglátta, hogyan jött ki a nyomdából az új könyve.

Még soha annyi szén-dioxidot nem bocsátott ki az emberiség, mint idén

 2018 december 06, csütörtök  142
A párizsi klímamegállapodás végrehajtása évente egymillió életet menthet meg - ez a becslés olvasható az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) az éghajlat egészségre kifejtett hatásairól szóló, a katowicei klímacsúcstalálkozón szerdán bemutatott jelentésében. Az egymillió életet elsősorban a levegőszennyezés csökkenése mentené meg.

Attenborough: Világ vezetői, vezetnetek kell!

 2018 december 04, kedd  137
David Attenborough az elmúlt évezredek legnagyobb fenyegetésének nevezte a klímaváltozást és azonnali cselekvésre szólította fel a világ vezetőit az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 24. éves ülésén (COP24) hétfőn elmondott beszédében a lengyelországi Katowicében - írja az MTI.

Dollármilliárdokba kerül évente a szinte láthatatlan, globális kór

 2018 december 04, kedd  1412
Van egy világszerte mind nagyobb méreteket öltő, járványszerűen terjedő "betegség", amely egyre több embert ér el, kezelésének költségei pedig mind magasabb összegre rúgnak.

Már az egy fokos felmelegedés következményei is rendkívül súlyosak

 2018 december 02, vasárnap  130
A párizsi egyezmény szabálykönyvének megalkotása a célja a vasárnap a lengyelországi Katowicében kezdődő COP24 ENSZ-klímakonferenciának.

Így hasznosítanák a metángázt a világ legnagyobb sertésfeldolgozójánál

 2018 december 01, szombat  241
Nem mindennapi módon vennék fel a harcot az állatokhoz köthető emisszióval a világ legnagyobb sertésfeldolgozó vállalatánál - írja a CNBC.

A klímaváltozás a legnagyobb veszély az emberiségre

 2018 december 01, szombat  136
A klímaváltozás hatásai jelentik a legnagyobb globális egészségügyi veszélyt a 21. században - áll egy új, átfogó jelentésben.

A szemünk előtt formálódik az új világrend

 2018 november 30, péntek  514
Egy lépés választ el minket az új világrendtől: az egypólusú rendszerből araszolunk át a többpólusú berendezkedés felé, kérdés, milyen lesz az átmenet. Ennek már a kereskedelmi háború is része, amely nem a külkereskedelmi hiányról, hanem a technológiai fölényért vívott nagyhatalmi versengésről szól.

Amit eddig a vízkrízisről tudtunk, semmi ehhez a fenyegetéshez képest

 2018 november 28, szerda  1148
Soha nem látott vízkrízis jöhet Kínában és a szomszédos országokban, ha nem sikerül megőrizniük az észak-nyugati tartományok víztartalékait.

Japánban már van, ahol ingyen adják a házakat

 2018 november 26, hétfő  802
A csökkenő és elöregedő népesség miatt egyre nagyobb gond a vidéki családi házak eladása, ami akár teljes falvak elnéptelenedését hozhatja.