Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
virágos rét városi rét Hulladék Nélkül Gazdagabban
2019 július 13, szombat 8859

Miért van szükség virágos rétekre a városokban?

Nemrég egy remek cikket olvashattunk arról a hódmezővásárhelyi kertészmérnökről, aki szerint a városokban is teret kellene engedni a virágos vagy városi réteknek, az ökoágyásoknak, írta a Délmagyar nemrég.
Peng Wang Szaúd-Arábia-i Abdullah Királyi Tudományos és Technológiai Egyetem
2019 július 13, szombat 8200

Egyetlen találmány révén napenergiához és tiszta vízhez juthat több százmillió ember

Az Abdullah Királyi Tudományos és Technológiai Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan készüléket, amely képes a napfényből villamos energiát termelni és ezzel egy időben vizet is tisztítani.
Madárvédelmi Mentőközpont fekete rigó Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság madármentés
2019 július 13, szombat 192

Örömhír, a kétezredik mentett madár is visszatérhetett a szabadba

Jubileumhoz érkezett a kőszegi Madárvédelmi Mentőközpont, 25 éve tartó munkájuknak köszönhetően a kétezredik mentett madarat engedhették vissza a szabadba, olvasható az Őrségi Nemzeti Park weboldalán.
esőerdő Rainforest Connection Kalifornia okostelefon védelem
2019 június 24, hétfő 660

Öreg mobilokkal harcolnak az illegális fakitermelés ellen

A régi okostelefonok és a legújabb technológiák kombinációjával harcolhat az emberiség az illegális esőerdő-irtások ellen.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Zsúfoltság miatt kezdték el gyilkolni egymást a neolitikum városában

 2019 június 24, hétfő  1338
Körülbelül 8-9000 évvel ezelőtt a mai Törökország területén, a neolitikumban élő embereknek különös körülmények között teltek a napjai.

Megtizedelik a medvéket és a farkasokat Szlovéniában

 2019 június 17, hétfő  380
A túlszaporodott medvék és farkasok megritkításáról fogadott el törvényjavaslatot a szlovén kormány.

Egymilliárd embernek kell elhagynia az otthonát a klímaváltozás miatt

 2019 június 17, hétfő  1339
Ausztrál kutatók kidolgozták az emberi civilizáció legrosszabb forgatókönyvét, amely szerint az éghajlatváltozás három évtizeden belül drasztikusan megváltoztatja a bolygó mindennapjait.

Repülő autóknak épül parkolóhely egy, a tengertől fenyegetett városban

 2019 május 22, szerda  483
Az óceánok és tengerek, a globális felmelegedéssel összefüggésben emelkedő vízszintjének problémája már jó ideje ismert, számos tengerparti lakott területet fenyegető jelenség.

2021-től az EU betiltja az egyszer használatos műanyagok egy részét

 2019 május 22, szerda  359
Az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa a műanyagszennyezéssel szembeni fellépés jegyében tilalmat fogadott el bizonyos egyszer használatos műanyagokra vonatkozóan - közölte az uniós tanács.

Senki sem számított arra, mivé változtatja Csernobilt a katasztrófa

 2019 május 20, hétfő  336340
A több mint 30 évvel ezelőtt bekövetkezett csernobili atomerőmű-baleset radioaktív öröksége sem tudta térdre kényszeríteni az életet – erre jutott egy idén márciusban megrendezett konferencia, ahol az elmúlt években összegyűjtött adatokat értékelték a kutatók.

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modernre a közösségi közlekedésben

 2019 május 20, hétfő  379
A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

Újabb cég mellőzi csomagolásában a műanyagot

 2019 május 15, szerda  663
A dél-tiroli (Olaszország) Vog konzorcium tagja, a Biosüdtirol szövetkezet már kartonba csomagolja bioalmáit a műanyag tálca és a feszített fólia helyett.

Egymillió facsemetét ültettek el Észak-Magyarországon

 2019 május 15, szerda  1914
Egymillió facsemetét ültetett el a Bükk és a Zemplén erdeiben a miskolci székhelyű Északerdő Zrt. - közölte a társaság az MTI-vel.

Ez a műanyag mentheti meg a világot

 2019 május 13, hétfő  1072
Állítólag sikerült létrehozni egy teljesen újrahasznosítható műanyagot, amely molekuláris szinten szétszedhető és újra összerakható, továbbá a minőség romlása nélkül tudnak újabb tárgyat létrehozni belőle.

Egy apró élőlény kétszer nagyobb kárt tesz a fenyvesekben, mint az erdőtűz

 2019 május 13, hétfő  785
Már nem az egyre nagyobb, és a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban előforduló erdőtüzek jelentik a legnagyobb fenyegetést egyes skandináv erdőségekben, hanem valami egészen más - írja a Bloomberg.

Művészeti installáció a globális műanyagfogyasztásról és az óceánszennyezésről

 2019 május 11, szombat  1106
Az idei milánói Design Week keretében megrendezett Fuori Salone kiállítása adott otthont annak az installációnak, amely a globális műanyagfogyasztásra és óceánszennyezésre hívja fel a figyelmet. Az óceáni szemétszigetek mostanra a világ második legnagyobb kiterjedésű államává váltak Oroszország után.

Felrobbantotta a tőzsdét Leonardo DiCaprio húsmentes hamburgert gyártó cége

 2019 május 06, hétfő  907
A Beyond Meat nevű céget, amelyben érdekeltsége van az amerikai színésznek is, a héten vitték tőzsdére, ám arra senki sem számított, hogy az eredeti részvényárhoz képest - napok alatt - 163 százalékkal többet fognak érni a papírok – írja a MarketWatch.

Minden egyes kifogott brit garnélarák tele volt kokainnal

 2019 május 06, hétfő  10064
Brit kutatók vizsgálták az ország keleti térségének természetes vizeit, és megdöbbentek, amikor az összes kifogott garnélarákban kokain maradványokat találtak, amely a mintákban szintén jelen lévő ketaminhoz hasonlóan tudatmódosító hatása miatt igen kedvelt drognak számít.

Természetvédők: elfogadhatatlanok a multiknak adott előjogok

 2019 május 02, csütörtök  618
Elfogadhatatlannak és tisztességtelennek tartja a Magyar Természetvédők Szövetsége az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodásba (CETA) foglalt befektetési bírósági rendszert (ICS), ezért a szervezet a megállapodás elutasítását kéri a kormánytól és az Országgyűléstől.