Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel
2018 szeptember 22, szombat 31

Az emberek tömegesen hagyják ott munkahelyüket, mutatjuk, miért

Utoljára 2001-ben hagyták ott ennyien az állásukat. Az Egyesült Államokban a betöltetlen munkahelyek száma június és július között 117 ezerrel nőtt. Ezzel egyidejűleg azok száma is 2,4 százalékkal 3,58 millióra emelkedett, akik önkéntesen távoznak a munkahelyükről.
2018 szeptember 20, csütörtök 465

Itt az új Audi, ami lenyomná a Teslát

Az Audi San Franciscóban bemutatta a Tesla konkurensének szánt, teljesen elektromos e-tron szabadidő-autót.
2018 szeptember 20, csütörtök 946

A darazsakat utálják, a méheket szeretik, pedig egyformán hasznosak

Noha egyformán hasznosak, a darazsakat utálja, a méheket szereti az emberek többsége – állapította meg egy brit tanulmány.
2018 szeptember 17, hétfő 669

Átadták a világ első műanyagszemétből épített bicikliútját Hollandiában

Először tekerhettek végig holland kerékpárosok a héten a világ első műanyaghulladékból készült kerékpárútján, amelyet az évi több millió tonna műanyaghulladék csökkentése céljából építettek – közölte az MTI.

További friss cikkek

RÁCS NÉZET LISTA NÉZET

Megszüntetnék a sivatagi szárazságot a napelem- és szélfarmok

 2018 szeptember 17, hétfő  375
Több mint kétszeresére lehetne növelni a csapadék mennyiségét a Szaharában nagy kiterjedésű napelem- és szélfarmok kiépítésével – állítják a kutatók, akik egy szimulációs modell segítségével vizsgálták meg, hogy milyen hatása lenne, ha a Föld legnagyobb sivatagjának egészét beborítanák szélturbinákkal és napelemekkel.

Magyarországon is betilthatják a műanyag zacskókat?

 2018 szeptember 16, vasárnap  163
Várhatóan szeptember végén hozzák nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ezzel a módszerrel már lakásban is lehet zöldséget termeszteni

 2018 szeptember 15, szombat  1667
A Farmshelf innovatív újításának köszönhetően örökre megváltozhat az amerikaiak étkezési szokása, ugyanis a cég hiánypótló terméke lehetővé teszi, hogy bárkinek legyen beltéri farmja otthonában, de akár éttermek vagy vállalati konyhák is beszerezhetik.

Brutális pusztítást végezhetnek a földeken a klímaváltozás miatt elszaporodó kártevők

 2018 szeptember 13, csütörtök  285
Fokozódhat a rovarinvázió a világban, mert a melegedő éghajlat egyre gyorsabbá teszi a kártevők szaporodását. Az átlaghőmérséklet egy Celsius fokos emelkedése 2,5 százalékkal növelheti a rovarok által elpusztított termésmennyiséget a Földön.

26 ezer milliárd dollárt termelne a világnak 2030-ig a klímavédelem

 2018 szeptember 12, szerda  219
Bemutatta jelentését a Global Commission on the Economy and Climate nevű nemzetközi testület, amelynek munkájában korábbi vezető politikusok, közgazdászok, klímakutatók, meghatározó befolyással bíró üzleti vezetők vesznek részt.

Álomszerűen szép helyre épült a világ legnagyobb tengeri szélparkja

 2018 szeptember 10, hétfő  234
Átadták a világ legnagyobb offshore, azaz tengerre épített szélerőművét az Ír-tengeren, Cumbria megye partjainál – írja a The Guardian.

Erre a műanyagra várt az egész világ

 2018 szeptember 09, vasárnap  2714
Tengervízben lebomló műanyagot fejlesztettek ki a kutatók Kínában, remélve, hogy az új anyag segíthet megfékezni az óceánok műanyag-szennyezettségének egyre súlyosbodó problémáját.

Eltüntetik a Csendes-óceán szégyenfoltját

 2018 szeptember 08, szombat  133
Szombaton vette kezdetét az Ocean Cleanup projekt, amelynek keretében eltakarítják a Csendes-óceánon összegyűlt műanyaghulladék nagy részét.

Bemutatkozhat végre a Samsung összehajtható mobilja

 2018 szeptember 06, csütörtök  1673
Heteken belül bemutatkozhat a Samsung összehajtható okostelefonja, árulta el a CNBC-nek adott interjújában a gyártó mobilos üzletágának ügyvezető igazgatója.

Fillérekből előállítható, nyomtatható napelemeket fejlesztettek

 2018 szeptember 03, hétfő  25226
Különleges technológiával készült napelemek tesztüzeme kezdődik meg hamarosan Ausztráliában, amelyek nem a már megismert szilikon-alapú paneleket tartalmazzák, hanem leginkább tapétára hasonlítanak - írja a The Guardian.

Tengeri hínárral etetik a teheneket, hogy klímabarátabbá váljanak

 2018 augusztus 31, péntek  236
Tengeri hínárral gazdagított takarmányt adnak a tejelő teheneknek a davisi Kaliforniai Egyetem kutatói egy tanulmány keretében, hogy csökkentsék az állatok metánkibocsátását.

Időzített bomba ketyeg az Északi-sark alatt

 2018 augusztus 30, csütörtök  863
Az Arktisz nincs a legjobb formában manapság: a jégtömbök széttöredeznek, furcsa tavak jelennek meg a felszínen és még a víz kémiai összetétele is változik.

Kikapott a mesterséges intelligencia az emberektől

 2018 augusztus 28, kedd  762
Lezárult a világ egyik legnagyobb esport eseménye, a Valve által szervezett The International.

Elapadóban vannak Izrael vízforrásai

 2018 augusztus 28, kedd  414
Kiszáradóban vannak Izrael vízforrásai az izraeli vízügyi hatóság szerint – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn.

Nem vicc, kávéfőző került a Zotac számítógépébe

 2018 augusztus 26, vasárnap  483
Kellemes meglepetés érhette a Gamescom játékkiállításon a Zotac standjához ellátogatott érdeklődőket, és ha szerencséjük volt, akkor még egy ingyen kávét is kaptak.